Gemeente Reiderland


Golfers slaan ruim 12.000 euro voor Nierstichting bij elkaar!

De 41 golfers die vrijdag 25 september deelnamen aan het Open Landscape Golf Tournament in Blauwestad, sloegen, samen met de sponsoren, ruim 12.000 euro bij elkaar voor de Nierstichting. Tweede Kamerlid Harm Evert Waalkens (PvdA) feliciteerde de Nierstichting met dit grote succes. "Het is een zeer bijzonder golfevenement. Wij vinden het prachtig dat u hiervoor het Oldambt heeft uitgekozen. De opbrengst is een mooi slot van uw collecteweek."

De start vanaf de steiger Golfen in de Blauwestad

Â

's Morgens verrichtte Waalkens de starthandeling vanaf de steiger bij het Verkoop- en Infocentrum van Blauwestad. Ondanks de golfinstructies die hij vooraf nog snel kreeg, belandde de bal na een forse slag in het water. Niettemin ontving hij een luid applaus van de ervaren spelers en het publiek. De deelnemers verspreidden zich vervolgens over drie gebieden in Blauwestad. Vooral het slaan over het water, het vervoer met fluisterbootjes, treintje of tractor met wagen én de kennismaking met het Oldambt en Blauwestad vielen in de smaak.

Â

"Wat is dit een prachtig gebied! Mogen we volgend jaar terugkomen?"was de vraag die een aantal deelnemers tijdens het afsluitende buffet al stelde aan Jeannette Oosterveld, regiocoördinator van de Nierstichting. "Als we volgend jaar weer zoveel enthousiaste sponsoren en deelnemers bij elkaar weten te brengen, dan zie ik daar nu al naar uit", reageerde Oosterveld.

Â