Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.25 uur

Utrecht, 29-09-2009

Poging inbraak

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Op 29 september heeft de politie drie mannen aangehouden voor poging inbraak en diefstal in vereniging.

In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken zou worden in een bedrijf op de Beukenhorst. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij een auto met hoge snelheid over Hoofdstraat in de richting van Zeist rijden. De agenten hebben deze auto staande gehouden. In de auto zaten drie mannen, waarvan één aan het afgegeven signalement voldeed. De mannen, in de leeftijd van 22 tot en met 38 jaar uit Goes, Wemeldinge en Den Haag, werden aangehouden. Op het bureau bleek dat de 38-jarige man nog een vonnis had openstaan. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De auto werd in beslag genomen, hierin werden diverse breekvoorwerpen aangetroffen.

Beschoten

VEENENDAAL- Op maandagmiddag raakte man gewond nadat hij was beschoten met een vuurwapen.

Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding dat een 30-jarige man uit Amstelveen in zijn been was geschoten op de Willem Bartentszstraat. De man was hier in zijn auto naar toe gereden en naast hem zat een bekende van hem. Op de Willem Bartentszstraat stopte de auto en de bekende stapte uit. Plotseling stond een andere man bij de auto en de man uit Amstelveen werd beschoten met een vuurwapen. De verdachte mannen verdwenen vervolgens. De slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.