Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.20 uur

Utrecht, 29-09-2009

Bromfietser gewond

MIJDRECHT Een bromfietser raakte op maandag 28 september gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 20.20 uur reed een 60-jarige automobilist uit Mijdrecht over de Rondweg, komende uit de richting van de rotonde met de Bozenhoven. Schuin achter hem reed aan de rechterzijde van de weg en in dezelfde richting een 16-jarige bromfietser uit Wilnis. Ter hoogte van het parkeerterrein van een bedrijf sloeg de automobilist rechtsaf, waarbij hij de bromfietser over het hoofd zag. De bromfietser botste tegen de afslaande auto en kwam ten val. Hij werd met rugletsel per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Winkeldief

MIJDRECHT Een winkeldief bleek op maandag niet één, maar meerdere winkels met een bezoek te hebben vereerd.

Rond 14.30 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Passage op een winkeldiefstal was betrapt. Hij was er te voet vandoor gegaan. Agenten keken aan de hand van het signalement in de omgeving naar de verdachte uit en zagen op de bushalte aan de Midrethstraat een man staan, die aan het signalement voldeed. Zij spraken de man, 28 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, aan. De man ontkende in alle toonaarden. Op dat moment kwam een getuige naar de agenten lopen, die had gezien dat de man een trui en een tas in de struiken had gegooid. De agenten troffen de trui en de tas aan. Zij hielden daarop de verdachte aan en brachten hem naar het politiebureau over.

In de tas bleken meerdere nieuwe spullen te zitten: een fietsslot, fietsverlichting, etenswaren uit verschillende supermarkten, sokken en een verrekijker. Alleen van de aangetroffen trui, het fietsslot en de fietsverlichting was met zekerheid te stellen dat die van diefstal afkomstig waren. Tevens bleek dat de verdachte op een fiets was gekomen, waarvan het ringslot was doorgeslepen. Agenten namen de fiets in beslag. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Jogster aangereden

HARMELEN Een jogster raakte op maandagochtend 28 september gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.50 uur jogte een 36-jarige vrouw uit Vleuten over de Dorpeldijk, komende uit de richting van de Liesgrassingel en gaande in de richting van de Appellaan. Zij liep aan de linkerzijde van de weg. Haar kwam een 69-jarige automobilist uit Utrecht tegemoet. Omdat de Utrechter een auto zag naderen, stuurde hij iets naar rechts. Daardoor raakte hij met zijn spiegel de jogster, waardoor zij ten val kwam. De vrouw werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.