Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 28-09-2009

Mobiele telefoon leidt naar verdachte woninginbraak

BREDA: Zondagochtend kreeg de politie om 07.40 uur melding van een woninginbraak aan de Boschstraat. Een getuige zag hier hoe een man een ruit van de voordeur van een appartementencomplex vernielde en alarmeerde de politie. De inbreker bleek in twee woningen in het gebouw binnen te zijn geweest. De toegangsdeuren van deze
appartementen waren geforceerd. De dader doorzocht de woningen. Uit een van de appartementen werd een fotocamera en een sleutel ontvreemd.

Op het moment van arriveren van de politie ging de inbreker er vandoor. Hij vluchtte via het dak van een loods. Hierbij zakte hij door de dakbedekking, waardoor een gat in het dak ontstond. Bij zijn vlucht liet de inbreker diverse goederen achter in de omgeving, waaronder een jas met hierin een mobiele telefoon. De goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Via de gevonden telefoon wist de politie enkele uren later op de Grote Markt een verdachte aan te houden. De 27-jarige Bredanaar is in verzekering gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden.

Politie houdt verdachte inbraak aan dankzij oplettende getuige

BREDA: De politie hield zondag een 21-jarige verdachte aan de
Kievietstraat. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een pand aan de Van Voorst tot Voorststraat. Een getuige alarmeerde de politie en gaf een signalement door van twee jongemannen.
Een man die aan het signalement voldeed werd aangetroffen in de Kievietstraat. De man ontkende de inbraak te hebben gepleegd. Ook zou hij niet in gezelschap zijn geweest van een andere man. De verdachte had een tas bij zich met hierin een laptop. Deze is in beslag genomen. De Bredanaar is in verzekering gesteld op het politiebureau voor verder onderzoek.
De politie zocht de omgeving af met behulp van een politiehond naar een tweede verdachte. Deze werd niet meer aangetroffen.
De bewoners van de woning was is ingebroken hebben aangifte gedaan bij de politie. Een raampje van de woning aan de Van Voorst tot
Voorststraat werd vernield en uit de woning werd een laptop ontvreemd.

De politie onderzoekt of het om dezelfde laptop gaat als de verdacht in bezit had.

Twee aanhoudingen na inbraak in auto

BREDA: De politie kreeg zondag rond 17.20 uur melding van een
auto-inbraak aan de Draaiboom. Een getuige zag hier hoe twee
jongemannen inbraken in zijn auto en alarmeerde de politie. Zelf ging de getuige op zoek naar de daders. De politie zag duidelijke
braakschade aan het portier van de auto. Bij onderzoek in de omgeving werd de politie aangesproken door een man in een auto. Hij verklaarde de melder te zijn en vertelde dat hij de twee inbrekers zojuist had zien lopen. Aan de hand van het signalement konden twee verdachten worden aangehouden. De twee 19-jarige Bredanaars werden op het Langveld aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier zijn ze na verhoor in vrijheid gesteld. Beide ontkenden betrokken te zijn bij de inbraak.
De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 28-09-2009 17:03 | © Regio Midden en West Brabant |