Senternovem

08-09-2009 | Makkelijk zoeken naar fiscaal voordeel

Makkelijk zoeken naar fiscaal voordeel

De huidige Milieulijst bevat bijna 400 codeomschrijvingen van zeer uiteenlopende technieken en bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor MIA en Vamil. Om deze lijst toegankelijker te maken voor u als ondernemer of adviseur, is reeds enige tijd een zoekfunctie beschikbaar op de MIAVamil-site (onder `Milieulijst'):

In drie stappen vindt u de codeomschrijving en het fiscaalvoordeel van de techniek of bedrijfsmiddel waarin u geïnteresseerd bent.
1. Vul een willekeurige, bij voorkeur kort trefwoord in: dit levert in veel gevallen direct hits met de vele trefwoorden die in het zoeksysteem staan.

2. Klik vervolgens op het trefwoord dat het beste past bij uw zoekopdracht: dit levert een overzicht op van alle bedrijfsmiddelcodes (letter-cijfercombinatie en titel) uit de huidige Milieulijst die hierop betrekking hebben. Daarnaast verschijnen ook de bedrijfsmiddelcodes die raakvlak hebben met het trefwoord. Op deze manier is de kans groter een codeomschrijving te vinden die aansluit bij de beoogde (geïnvesteerde) techniek of bedrijfsmiddel.
3. Klik daarna op de gewenste bedrijfsmiddelcode: dit levert de omschrijving op van eisen waaraan de techniek dient te voldoen om in aanmerking te komen voor MIA en/of Vamil. Ook verschijnt het fiscale voordeel in een tabel in beeld (de letter vooraan de 4-cijferige code correspondeert met een fiscaal voordeel).

Naast het zoeken op trefwoorden is zoeken op branches en op bedrijfsmiddelcode mogelijk.
Doordat de zoekfunctie gebruik maakt van trefwoorden die op hun beurt weer gelinkt zijn aan de codes is het zoekrendement veel hoger dan als u bijvoorbeeld zelf, al dan niet middels software in de Milieulijst zoekt.

De zoekfunctie vereenvoudigt het zoeken en brengt technische omschrijvingen en praktische toepassingen dichter bij elkaar. Natuurlijk zullen er nog, trefwoorden, branches of links ontbreken. Mist u een zoekterm, of levert de zoekfunctie niet op wat u zou willen of verwachten geef het ons dan door via miavamil@senternovem.nl. Op deze manier kan de zoekfunctie elk jaar weer verder worden verbeterd en geoptimaliseerd.