Gemeente Rhenen


Post- en pakketbezorging blijft voorlopig op Remmerden

29 september 2009 - De Rhenense ondernemers kunnen voorlopig hun post en pakketten op het Business Point van TNT op Remmerden blijven bezorgen.

Door druk vanuit de ondernemers en vanuit de gemeente Rhenen raakte TNT er van overtuigd dat het bedrijf de klanten een mogelijkheid moet blijven bieden om post en pakketten af te geven op Remmerden.

Afgelopen vrijdag had de Rhenense wethouder Anne van Miltenburg samen met Jan Fukkink, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Rhenen, op het gemeentehuis een laatste gesprek met TNT over de beslissing om de postbezorging te verplaatsen naar de Molenstraat in Rhenen.

Iets wat niet alleen slecht was gevallen bij de Rhenense ondernemers. Ook in de Rhenense gemeenteraad was er vorige week dinsdag een volledig onbegrip over de stap van TNT.

Het gesprek heeft er toe geleid dat TNT deels op haar schreden terug keert. TNT blijft de klanten een mogelijkheid bieden om post af te geven op Remmerden. In afwachting van een definitieve oplossing blijft TNT vanaf woensdagavond 30 september op werkdagen tussen 16.30 en 18.30 uur de post van de klanten aanpakken op de locatie op Remmerden.

De postbussen gaan woensdag wel over naar het TNT postkantoor aan de Molenstraat in Rhenen. De verkoopfunctie voor postzegels en het laten frankeren van post is vanaf 1 oktober alleen nog beschikbaar in de TNT postkantoren in Rhenen en Elst.

Wethouder Van Miltenburg is blij dat TNT een tijdelijke oplossing biedt aan de postbushouders om het brengen van gefrankeerde post en pakketten opgewijzigd te laten. ,,Ik ben verheugd over de snelheid van beslissen en de flexibele opstelling van TNT. Dat ik graag wil meedenken over een definitieve oplossing blijft wat de gemeente Rhenen en ook wat de Ondernemers Vereniging Rhenen betreft natuurlijk overeind staan.