Politie Gelderland-Midden

Fiets in beslag genomen

Publicatiedatum: 29-9-2009 10:28:25

ARNHEM - De politie heeft op 28 september rond 08.30 uur een fiets in beslag genomen die mogelijk afkomstig is van diefstal. Surveillerende politie-agenten zagen een 33-jarige Arnhemse fietsen op een herenfiets; het slot was zonder sleutel ontgrendeld.

In het kader van een al langer lopend project dat fietsendiefstal tegen moet gaan (project Tegenwind), werd ze aan de kant gezet. Ze gaf aan dat ze de fiets voor een laag bedrag had gekocht van een haar onbekende man. De fiets werd in beslag genomen. Onderzoek moet de herkomst uitwijzen. Mocht er geen duidelijkheid ontstaan, dan wordt de fiets definitief ontnomen.(042195)

Tegenwind
Het project Tegenwind draait vanaf begin 2008. De kern is dat dat agenten tijdens hun surveillance op een andere manier kijken naar een fiets en zijn berijder. Als zij bijvoorbeeld een lange man zien fietsen op een voor hen veel te kleine, maar spiksplinternieuwe damesfiets, dan vindt er controle plaats. Ook letten de politiemensen op de uiterlijke kenmerken van de fiets die niet kloppen, zoals het ontbreken van het originele slot of de framesticker op het spatbord. De politie hoopt dat door het project Tegenwind de handel in gestolen fietsen minder interessant wordt voor de fietsendieven. Als de pakkans voor helers toeneemt, koopt iemand minder snel een gestolen fiets.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---