Gemeente Hoorn

Gemeente houdt gegevens inwoners goed bij

De gemeente Hoorn is geslaagd voor de audit van de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) die door KEMA is uitgevoerd. Hierbij is gekeken of de gemeente de gegevens van haar inwoners goed bewaart en bijhoudt. Ook is er getoetst op de maatregelen die de gemeente heeft genomen om de privacy te bewaken en de werkprocedures. De gemeente Hoorn voldoet op alle onderdelen ruimschoots aan de norm.

Gegevens
Er zijn 200 willekeurig gekozen persoonslijsten beoordeeld op de juistheid van de gegevens. Van iedere inwoner houdt de gemeente Hoorn een persoonslijst bij. Hierop staan gegevens zoals geboortedatum, adres en burgerlijke staat. Op dit onderdeel bleef Hoorn ruim binnen de landelijk gestelde norm. Er bestaan drie verschillende foutklassen. Ernstige fouten, bijvoorbeeld een fout in de naam of geboortedatum, werden helemaal niet aangetroffen. Bij de andere twee klassen was er
1,5 procent fout, terwijl daar 5 procent en 10 procent zijn toegestaan.

Privacy
Bij het privacygedeelte wordt de kwaliteit van de getroffen maatregelen en voorzieningen om de privacy te beschermen getoetst. Dit is door middel van een bezoek, interview en controle op het stadhuis gebeurd. Ook op dit punt heeft de gemeente Hoorn aan alle eisen voldaan en hoeft zij geen verbeteringen door te voeren.

Procedures
Gemeenten zijn verplicht om volgens vastgestelde procedures de basisadministratie bij te houden. Ook hierop is de gemeente Hoorn getoetst. Medewerkers van de gemeente Hoorn hebben hiervoor een zelfevaluatie uitgevoerd. Deze is door KEMA gecontroleerd. Hoorn heeft de procedures goed beschreven en houdt de GBA volgens deze procedures bij.

Inzien
Iedereen die geĂŻnteresseerd is in de uitkomsten van het onderzoek, kan de resultaten vanaf 30 september inzien. Het rapport ligt bij de voorlichtingsbalie in het stadhuis.
Laatste wijziging van deze pagina: 29 september 2009