Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 29-09-2009

Koperdieven op heterdaad aangehouden

EMMEN Maandagavond heeft de politie twee mannen aangehouden na diefstal van koper vanaf het winkelcentrum Emmerhout. De politie kreeg een melding dat er twee mannen op het dak liepen aan de kant van De Haar. Na een korte zoekactie werden de twee aangehouden. Een stapel met koperstrips lag klaar om te worden opgehaald. De aangehouden verdachten zijn een 25-jarige man zonder vast woonadres en een 17-jarige jongen uit Emmen. Beide zijn ingesloten in verband met een nader onderzoek. (2009043869)

Boot gestolen

EMMEN Maandag deed een 48-jarige man uit Emmen aangifte van diefstal van zijn blauwe roeiboot. Deze lag in het water bij de Dwergstern en is vermoedelijk afgelopen weekeinde gestolen. (2009043665)

Aanhouding na bedreiging

COEVORDEN Maandagavond kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Rogier vd Weijdenstraat. Daar zou een 24-jarige man zijn bedreigd met een mes door een 28-jarige straatgenoot. Agenten gingen naar de woning van de laatstgenoemde en hebben hem daar aangehouden. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en waarom.(2009043834)

Katten aan zuurstof na woningbrand

EMMEN Maandagmiddag is brand uitgebroken in een flat aan de Meerstraat. Er zaten geen mensen in de woning. De brand is ontstaan in de keuken, vermoedelijk door een storing in het koffiezetapparaat. De brandweer had de brand snel onder controle. In de woning zaten twee katten en enkele cavias. De dieren zijn uit de woning gehaald en overgedragen aan de zorg van aanwezig ambulancepersoneel. Deze hebben de katten met behulp van beademingsapparatuur weer op de been geholpen. Daarna zijn de dieren door de dierenambulance overgenomen. Voor de bewoners wordt tijdelijk andere woonruimte geregeld in overleg met de verzekering. (2009043814)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.