Gemeente Enkhuizen

Groep 6 van basisschool De Flosbeugel levert Groene Voetstappen Cheque af bij wethouder Boland

Op maandag 28 september arriveerde een fietsende delegatie leerlingen uit groep 6 van De Flosbeugel met een wel heel bijzondere cheque bij het Stadhuis.

Groene Voetstappen
Voor De Groene Voetstappencampagne gingen basisschoolkinderen uit het hele land een week lang lopend, fietsend of met de bus naar school. Zo ook deze leerlingen uit Enkhuizen. Voor elke heen- en terugreis die zij duurzaam hadden afgelegd, plakten zij een Groene sticker in hun stickerboekje en verzamelde zij met de hele school maar liefst 2475 Groene Voetstappen voor een beter milieu! Wethouder Boland nam de Groene Voetstappen Cheque gisteren in ontvangst en beloofde de cheque op zijn beurt weer af te leveren in Den Haag, bij minister Jacqueline Cramer van VROM die alle groene voetstappen vervolgens weer meeneemt naar de Klimaattop in Kopenhagen eind dit jaar.

Kikkerjuf
De kinderen hadden een symbolische gast meegenomen naar het stadhuis: een groene kikker. De kikker heeft natuurlijk groene voeten, hoort in de natuur en kan alleen overleven als zijn leefomgeving schoon is. Een goed boegbeeld voor deze actie dus! Pas na de officiële overhandiging van de cheque kwam uit de kikker een juf tevoorschijn.

Voor meer informatie over de 'Groene Voetstappencampagne' kijkt u op www.groenevoetstappen.nl
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl