Gemeente Dongen

Aanleg groen scherm Westerlaan

Publicatiedatum: 29-9-2009

Aannemer Mostert De Winter is gestart met de aanleg van een groen geluidsscherm ter hoogte van de nieuwe rotonde aan de Middellaan-Westerlaan. Met de zogeheten MW-Soundkiller wil de gemeente geluidsoverlast voor buurtbewoners beperken.

Het scherm is grotendeels voorzien van beplanting en bestaat voor een klein deel uit transparante glazen panelen. Na het uitgroeien van de planten ontstaat een bijna volledig begroeide, levende muur die nauwelijks nog als geluidsscherm te herkennen is. Er staat al een MW-Soundkiller op de brug bij de Westerlaan. Dat werd in 2004 geplaatst.

De bouw van het geluidsscherm duurt tot half oktober. Het gedeelte van het geluidsscherm dat beplant wordt, wordt momenteel opgevuld met grond. De grond heeft ongeveer twee maanden nodig om goed te zakken. Daarna wordt het schermverder aangevuld. Na de winterperiode laat de gemeente het scherm opplanten met klimop.

Na de bouw van het geluidsscherm vinden er nog werkzaamheden aan kabels en leidingen plaats. In oktober voert de gemeente enkele werkzaamheden rond de rotonde uit, zoals het afwerken van de groenvoorziening.