Hulpverleningsdienst Groningen


Lustrum bevelvoerdersweken Regionale Brandweer Groningen Gepubliceerd: 29 september 2009, 10:31

Van 28 september tot en met 2 oktober oefenen de bevelvoerders van de Regionale Brandweer Groningen voor de 10^e keer samen in het leiding geven aan de bestrijding van grote incidenten.

Al meer dan 10 jaar geeft de brandweer in de provincie Groningen op verantwoorde wijze invulling aan de professionalering en kwaliteitsverhoging van haar hulpverlening en de bevelvoering daarvan. De brandweerregio Groningen is actief bezig met de ontwikkeling van haar mensen en hun veiligheid.

De laatste jaren wordt er op het gebied van het oefenen van de bevelvoerders intensief samengewerkt met de brandweerregio's Drenthe en IJsselland. In goed georganiseerd verband wordt er gezamenlijk geoefend, geleerd en wordt kennis en ervaring gedeeld. Deze samenwerking bevalt de drie regio's goed en heeft grote toegevoegde waarde. In een beroep vol risico's en in dienst van de samenleving is het letterlijk van levensbelang om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op wat de hulpverleners tijdens hun werk tegen kunnen komen.

Tijdens de bevelvoerdersweken draaïen de bevelvoerders in carrouselvorm inzetoefeningen. Dat betekent dat er in één uur zes oefeningen tegelijk plaatsvinden. Aan het eind van de dag hebben de deelnemende bevelvoerders dan aan alle oefeningen meegedaan.

Naast de bevelvoerders werken ook de centralisten, vrijwilligers uit de korpsen, bedrijfshulpverleners en bedrijfsbrandweer van de Informatie Beheer Groep en de Lotus studiekring Noord-Drenthe mee.