Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


prijs voor Transvaaljournaal

---

Eerste prijs voor Transvaaljournaal

29 september 2009
Het Transvaaljournaal is de winnaar van `Bewonersinitiatief 2009' en ontvangt EUR1.500,- om te besteden aan het bestaande of een nieuw initiatief.

Vrijdag 25 september werd op de Dag van de Wijkaanpak de prijs `Bewonersinitiatief 2009' uitgereikt aan dit bijzondere initiatief. Vijf bewonersinitiatieven uit alle stadsdelen van Amsterdam werden genomineerd door een onafhankelijke jury. Het publiek koos op de Dag van de Wijkaanpak de winnaar. En dat was het Transvaaljournaal uit de Transvaalbuurt in stadsdeel Oost-Watergraafsmeer!

De jury heeft vooral gelet op de volgende punten: in hoeverre het initiatief een blijvend effect heeft, of het initiatief voor een specifieke doelgroep of juist breed toegankelijk is, het aantal bewoners dat met het initiatief bereikt wordt, betrokkenheid, enthousiasme en inzet van de initiatiefnemers, uitvoerbaarheid en innovativiteit.

Transvaaljournaal (Transvaalbuurt, Oost-Watergraafsmeer) Om het imago van de Transvaalbuurt te verbeteren richtte Hicham Aoulad-Said het Transvaaljournaal op. Jongeren tussen de twaalf en de twintig jaar verdiepen zich in hun omgeving en stappen actief op bewoners, organisaties en activiteiten in de buurt af. Hierdoor geven zij een beter en vollediger beeld van de buurt waarin zij wonen. Zij leren omgaan met filmapparatuur en ontwikkelen journalistieke vaardigheden. Buurtbewoners leren elkaar kennen en zijn blij met positief nieuws uit de Transvaal! Een aantal jongens van het Transvaaljournaal was zelfs in de gelegenheid minister Bos te interviewen tijdens zijn wijkbezoek aan de Indische buurt op 21 september.

Het Transvaaljournaal wordt ondersteund door Dynamo in het kader van wijkaanpak Transvaal.