Gemeente Bolsward


29-09-09

Eerste paal accomodatie nieuw sportterrein


Wethouder Pieters heeft maandag 28 september de eerste paal geslagen van de nieuwe kleedaccomodatie en kantine voor de korfbalvereniging op het nieuwe sportterrein. Ook kunnen de ijsbaanvereniging, de schaatstraining en de lange afstandlopers gebruik maken van deze nieuwe accomodatie.

De werkzaamheden voor het vernieuwen van het Sportbolwerk zijn in volle gang. Deze week start de aannemer met de aanleg van het kunsgrasveld op het Bolswardia-hoofdveld.

Nieuwe sportterrein

Net buiten de binnenstad, in het hart van de stad, ligt het Bolswarder Sportcomplex. Op dit terrein sporten vele clubs naast elkaar; schaatsen, zwemmen, voetballen, (hard)lopen en korfballen. Vanwege de groei van de verschillende verenigingen en de noodzakelijke verhuizing van sommige sportclubs i.v.m. woningbouw aan de oostzijde van het sportcomplex worden de sportvoorzieningen op het terrein vernieuwd.

Nu we gaan verbouwen en het terrein veranderen, gaan we ook kijken hoe we slimmer met deze unieke groene ruimte om kunnen gaan. Oftewel kijken welke voorzieningen verenigingen samen kunnen gebruiken, zorgen dat de verschillende sportmogelijkheden elkaar kunnen versterken en het hele gebied nog aantrekkelijker te maken met groen, water en paden. Dat het een terrein wordt waar mensen samenkomen, heerlijk kunnen sporten en ontspannen midden in de stad.