Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Alliantiedagen tegen armoede

De Sociale Alliantie strijdt tegen de armoede in Nederland. De Alliantie bestaat uit een groot aantal maatschappelijke organisaties, waaronder de CG-Raad. De Sociale Alliantie houdt dit jaar vijf lokale dagen onder het motto Nederland armoedevrij.

Armoedebestrijding op lokaal niveau

De Europese Unie heeft 2010 uitgeroepen tot Jaar van de Armoedebestrijding. De Sociale Alliantie sluit hierop aan. Om Nederland vrij te maken van armoede is een veelomvattende visie nodig, maar allereerst kunnen veel kleine acties op lokaal niveau bijdragen aan vermindering van de armoede. Veel lokale groepen zijn al bezig met activiteiten tegen armoede in hun woonomgeving en de Sociale Alliantie hoopt leden uit deze groepen bij elkaar te brengen. De Alliantie verwacht dat de vijf dagen bijdragen aan de totstandkoming van lokale agendas voor armoedebestrijding. De toenemende schuldenproblematiek neemt een belangrijke plaats in op de agenda van deze Alliantiedagen. Verder is er aandacht voor het maken van een lokale agenda voor armoedebestrijding, werkende armen, noodhulp (onder meer voedselbanken), samenwerking in cliëntenraden en de Sociale Agenda 2010.

Waar, wanneer en voor wie?

De Alliantiedagen vinden plaats op de volgende data en locaties:


* Woensdag 7 oktober in Beilen (Noord-Nederland)
* Vrijdag 16 oktober in Zutphen (Oost-Nederland)
* Donderdag 22 oktober in Etten-Leur (Zuidwest Nederland)
* Vrijdag 6 november in Amsterdam (West-Nederland)
* Vrijdag 13 november in Roermond (Zuidoost Nederland).

De themadagen duren van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De Alliantiedagen zijn vooral bedoeld voor mensen afkomstig uit (lokale) cliëntenraden, anti-armoedegroepen, platforms van allochtonen, vakbondskader, kerken, GGZ-groepen e.a. Tevens worden beleidsmakers en politici uitgenodigd.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Stichting Clip, telefoon (06) 420 920 30 (Ger Ramaekers) of per e-mail: info@stichtingclip.nl.

Deelname is gratis en de deelnemers krijgen een lunch aangeboden. U kunt zich aanmelden per e-mail, onder duidelijke vermelding van naam en adres en de datum van de Alliantiedag die u wilt bezoeken. Mail naar info@stichtingclip.nl Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een ontvangstbevestiging. Het programma van de Alliantiedag en een routebeschrijving ontvangt u een week van tevoren.

(Geplaatst: 29 september 2009)

---