Gemeente Lingewaal


Gelders milieu op postcodeniveau
banner mijnleefomgeving.BMP

Wie een huis wil kopen ziet op de site âMijn Leefomgevingâ of op die plek de lucht schoon is, of er kans is op geluidsoverlast en of de bodem is vervuild. De site maakt alle milieu-informatie die de provincie in huis heeft, toegankelijk voor de inwoners van Gelderland. Door postcode en huisnummer in te tikken, of door op een gebied in Gelderland te klikken, wordt informatie zichtbaar over het milieu.

Alle belangrijke milieuthemaâs

Informatie is op te vragen over onder andere geluidbronnen, hoeveel geluid op een locatie voorkomt, de luchtkwaliteit in de buurt, vervuiling in de bodem, de kwaliteit van het zwemwater, overstromingsrisicoâs, bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken en vergunningen van bedrijven.

Â

Nieuwe, snelle kaarten

De site âMijn Leefomgevingâ is al geruime tijd te vinden op de website van provincie Gelderland (www.gelderland.nl/mijnleefomgeving). De toepassing is gemaakt op basis van opgedane ervaringen met interactief kaartmateriaal en nieuwe technologie. Hiervoor is âMijn Leefomgevingâ al enkele keren in de prijzen gevallen.

Â

Publieksvriendelijke informatie

âMijn Leefomgevingâ is ontwikkeld volgens nieuwe communicatierichtlijnen: publieksgericht, eenvoudig gepresenteerd en vooral snel in gebruik. Elk milieuthema heeft subthemaâs met een bijbehorende kaart en korte uitleg in tekst. Specifieke informatie over een gebouw, weg of gebied verschijnt door op de plek of op het object te klikken. Vergunningen van provinciale bedrijven worden bijvoorbeeld via een publieksservice op het Internet gevonden en getoond. Publicatie vindt plaats volgens het landelijk vastgesteld Internet Publicatie model (IPM). Voor VROM is âMijn Leefomgevingâ een inspirerend voorbeeld geweest voor het ontwikkelen van een landelijke milieuatlas, waarbij alle overheden samenwerken. Deze atlas zal in 2010 voor het publiek toegankelijk zijn.

Â

Â