Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 29-09-2009

Politie arresteert vader en dochter na forse mishandeling in het verkeer

BREDA: De politie heeft maandagmiddag een 56-jarige Bredanaar en zijn 31-jarige dochter aangehouden wegens zware mishandeling. Het tweetal kreeg het rond 16.30 uur bij een wegversmalling op de Irenestraat aan de stok met twee Rotterdamse vrouwen (24 en 35 jaar) die in een Mercedes reden. Daarbij deelde vader en dochter enkele stevige klappen uit aan de bijrijdster in de auto. De vrouw is door ambulancepersoneel gecontroleerd, er werden een lichte hersenschudding en enkele
gekneusde ribben geconstateerd. Ook de 35-jarige vrouw kreeg klappen toen ze naar eigen zeggen haar vriendin wilde ontzetten. Enkele omstanders schoten haar te hulp. De politie onderzoekt de rol van de twee Rotterdamse vrouwen in het incident, volgens de verdachten zouden zij zich ook niet onbetuigd hebben gelaten. De vader en dochter zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Bredase veelpleger op heterdaad betrapt bij diefstal aanstekers

BREDA: Bij een winkel aan de Tramsingel heeft de politie maandagmiddag rond 14.15 uur een 32-jarige Bredase veelpleger aangehouden. De man had bij een winkel enkele pakjes met aanstekers in zijn zak gestopt en was naar buiten gelopen. Daar werd hij direct in de kraag gegrepen door agenten van het Districtelijk Direct Inzetbaar team (DDIT) dat toezicht houdt op criminaliteit als winkeldiefstallen, auto- en woninginbraken in het centrum van Breda. Zij herkenden de verdachte toen hij de winkel binnenging en besloten hem in de gaten te houden. De agenten zagen dat de man de pakjes aanstekers stal. De Bredanaar is conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Politie heeft handen vol aan psychiatrisch patiënt in St. Willebrord

ST. WILLEBRORD: De politie heeft maandagavond haar handen vol gehad aan een 34-jarige man uit St. Willebrord. De man is psychisch onwel en moest gedwongen opgenomen worden. Agenten hielden rond 19.30 uur een oogje in het zeil toen deskundigen van de GGZ naar de woning van de man gingen om hem mee te nemen. Op enig moment ging de Willebrorder door het lint en toen agenten hem wilden tegenhouden, ontstond een schermutseling. Daarbij brak een agent zijn duim. Ook het gebruik van pepperspray even verderop bij een tankstation aan de Kaaistraat had geen effect op de man. De Willebrorder ging ervandoor, maar kon later op de avond alsnog in de kraag worden gevat. Dat gebeurde door diverse politieagenten die alle zeilen moesten bijzetten om de beresterke man, die bovendien drugs had gebruikt, onder controle te brengen. Hij kon uiteindelijk worden overgebracht naar een psychiatrische instelling waar hij wordt behandeld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 29-09-2009 11:33 | © Regio Midden en West Brabant |