Politie Haaglanden

Persberichten 29 september

Haaglanden, 29-09-2009

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag Een man met een helm op overviel maandag 28 september rond 12.00 uur een schoenen- en tassenwinkel in de Hoogstraat. Net nadat de winkel opende, kwam hij de winkel binnen en maakte een geldbedrag buit. Hij verliet de winkel weer en stapte bij een motorfiets achterop. De motor ging ervandoor in de richting van de Plaats. Personeelsleden van de winkel omschreven de man als volgt: ongeveer 30 jaar oud, blanke huidskleur en donker haar. Hij droeg een zwarte helm (geen integraalhelm) en donkere kleding. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Getuige grijpt straatrover
Den Haag Een alerte getuige hield maandag 28 september rond 21.30 uur een straatrover aan op de Hengelolaan. De 16-jarige Hagenaar had een 64-jarige Haagse op de Beresteinlaan van haar tas beroofd. De getuige twijfelde geen moment en achtervolgde de verdachte. Op de Hengelolaan kon hij de 16-jarige in zijn kraag vatten en overdragen aan de politie. Het slachtoffer kreeg haar tas met inhoud weer terug.

Dealers bieden agenten drugs aan
Den Haag/Loosduinen Twee Haagse mannen vroegen maandag 28 september rond 17.15 uur op het Savornin Lohmanplein aan twee agenten die in burger gekleed waren, of zij wiet wilden kopen. De verdachten schrokken toen de agenten zich legitimeerden en beide (25 en 34 jaar) aanhielden. Hierop probeerde de 25-jarige verdachte weg te rennen, maar na een korte achtervolging werd hij alsnog in de kraag gevat.

Fietser breekt rug
Den Haag Een 34-jarige Hagenaar brak maandag 28 september om 07.50 uur zijn rug bij een ongeval op de Lijnbaan. Op de kruising met de Vaillantlaan trok een 34-jarige automobiliste uit Maassluis op bij groen licht, toen ook de fietser de fietseroversteekplaats overstak. Waarschijnlijk reed de fietser door rood. De ambulance vervoerde de Hagenaar naar het ziekenhuis.

Drugszoen
Den Haag Politieagenten hielden maandag 28 september om 14.30 uur een man en vrouw aan voor het bezit van harddrugs. De agenten zagen dat de man op de Scheldestraat waarschijnlijk drugs kocht en hielden hem aan. Bij een eerste fouillering op straat vonden ze echter niets. De man moest wel mee naar het bureau, waarop hij zei dat hij dan zijn vriendin nog een zoen wilde geven. De agenten zagen dat hij bij die zoen met zijn mond een plastic zakje overgaf aan zijn vriendin. Ze grepen de vrouw vast en voorkwamen dat ze het zakje kon doorslikken. In dit zakje zaten drie bolletjes met vermoedelijk harddrugs. De man, een 31-jarige Hagenaar, verzette zich tegen zijn aanhouding en gaf een kopstoot aan een van de agenten. Zijn vriendin, een 41-jarige Haagse, werd ook aangehouden. Zij mocht na verhoor naar huis. De man zit nog vast.

Politieauto vernield
Den Haag Een groepje jongeren gooide maandag 28 september om 18.30 uur op de Van Ostadestraat stenen richting een surveillanceauto van Politie Haaglanden. Daardoor brak de achterruit en een ruit aan de bestuurderszijde. De auto stond daar in verband met een melding van moeilijkheden binnenshuis en de agenten bevonden zich in de woning toen de jongens de ruiten van de auto ingooiden. Een van de agenten rende direct achter de jongens aan, en kon na een korte achtervolging een 17-jarige jongen uit Den Haag aanhouden. Hij zit nog vast en de politie onderzoekt de zaak verder.

Motorrijder raakt gewond bij aanrijding
Den Haag Een 47-jarige Haagse motorrijder raakte maandag 28 september om 16.10 uur gewond bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurster van de auto, een 25-jarige Leidschendamse, reed op de Troelstrakade en wilde bij de Fruitweg linksaf slaan. Zij zag hierbij de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding kon niet worden voorkomen en de motor kwam onder de auto terecht. Ambulancepersoneel vervoerde de motorrijder naar het ziekenhuis. Hier bleek dat zijn duim uit de kom was en zijn tenen gekneusd.

Fietsster gewond na aanrijding tegen portier
Den Haag Een 50-jarige Haagse raakte maandag 28 september om 8.55 uur gewond. De Haagse reed op de Appelstraat toen een 65-jarige Haagse bestuurder van een geparkeerde auto zijn portier opendeed op het moment dat de fietsster langsreed. Ze botste tegen de portier en kwam ten val. Ambulancepersoneel bracht de Haagse met verwondingen aan hand en hoofd naar het ziekenhuis.

Overlastveroorzakers op de bon
Den Haag/Loosduinen Twee Haagse jongens van 16 en 18 jaar kregen maandag 28 september rond 19.00 uur een bekeuring, omdat zij overlast veroorzaakten op het Cantateplein. De jongens horen bij een groep jongeren die vaak overlast veroorzaakt in de buurt. Nu zat het groepje te blowen in een portiek en de genoemde 16- en 18-jarige zaten bij een woning in het raamkozijn. De twee hadden al een waarschuwing gekregen, maar omdat de jongens die negeerden, kregen ze nu een bekeuring.

Racen komt automobilist duur te staan
Den Haag De politie zag maandagavond rond 22.15 uur dat twee automobilisten de 120 km/uur haalden door met elkaar te racen over de Escamplaan. De bestuurders stonden naast elkaar bij het stoplicht om vervolgens met hoge snelheid weg te scheuren. De politie gaf een van de bestuurders een stopteken. Het rijbewijs van de 23-jarige Hagenaar werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. De agenten konden alleen dit voertuig een stopteken geven, maar van het andere voertuig is het kenteken ook bekend. Nader onderzoek volgt.

Auto blijkt duur hotel
Den Haag Zes mannen uit Den Haag en Wateringen kregen in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 september rond 04.45 uur een bekeuring, omdat zij lagen te slapen in een bestelbus op de St. Barbaraweg. De mannen waren eerder op de avond al betrapt en gewaarschuwd dat zij daar niet in een bestelbus mochten slapen. Toen de agenten hen op het genoemde tijdstip weer slapend in de auto aantroffen, gaven zij de mannen in de leeftijd van 18 t/m 22 jaar een bekeuring.

Snelheidscontrole
Wassenaar Op de Backershagenlaan controleerden politieagenten maandag 28 september de hele dag op snelheid. Bijna 2000 bestuurders werden gecontroleerd. Ongeveer 125 mensen reden te hard. Zij krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur.

Aanrijding
Rijswijk - Op de Laan van Hoornwijck botste maandagmiddag 28 september rond 17.00 uur de 53-jarige bestuurster van een auto met volle vaart op de voor haar rijdende lesauto. De Haagse klaagde over nekletsel en werd door de brandweer uit de auto geknipt. Ze werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Geen van de inzittenden uit de lesauto raakte gewond.

Nepwapen in beslag genomen
s-Gravenzande De politie nam maandag 28 september een nepwapen (balletjespistool) in beslag. Getuigen belden de politie toen zij zagen dat een groepje jongeren met het wapen op de Verhulstlaan liep. Agenten hielden zes jongens (14 en 15 jaar uit s-Gravenzande en Monster) aan. Bij een van hen werd het wapen gevonden dat agenten in beslag namen. De 14-jarige jongen uit s-Gravenzande kreeg een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen van schietpartij
Zoetermeer De politie is op zoek naar getuigen van de schietpartij maandagmiddag 28 september op de Floris van Brederodelaan. Rond 15.30 uur meldden mensen bij de politie dat zij schoten hadden gehoord. Hierna zou een auto weggereden zijn. Direct zette de politie de omgeving af. Met behulp van de technische recherche en een politiehond werd de locatie onderzocht. Bij de schietpartij raakte voor zover bekend niemand gewond. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij en de schutter(s). Mensen die getuige zijn geweest of anderzijds over informatie beschikken die de politie kan helpen om de dader(s) op te sporen, worden verzocht om contact op te nemen met de recherche van bureau Zoetermeer, via 0900-8844.