Politie Haaglanden

Extra persbericht 29 september

Haaglanden, 29-09-2009

Politie houdt mannen aan voor reeks geweldsincidenten Haaglanden Met de aanhouding van twee 18-jarige mannen uit Rijswijk en Den Haag heeft de recherche van Bureau Rijswijk vermoedelijk een reeks ernstige geweldsincidenten in de regio opgelost.

Al rijdend in de auto zou het tweetal hun slachtoffers willekeurig hebben uitgekozen, om hen vervolgens te mishandelen. In twee gevallen werd het slachtoffer eveneens gestoken. Zo worden de mannen onder meer verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 20-jarige man op de Kerklaan in Wateringen, op 5 september. Het slachtoffer werd klemgereden door twee mannen in een zwarte Volkswagen Golf, mishandeld en in zijn been gestoken. Op 7 september overkwam een 16-jarige jongen, op de Sir Winston Churchilllaan in Rijswijk, nagenoeg hetzelfde.

Naar aanleiding van deze mishandelingen begon de recherche van Bureau Rijswijk onder leiding van het Openbaar Ministerie - een onderzoek, dat leidde naar de twee verdachten. Ook stuitte het rechercheteam op meer geweldszaken waarbij de twee mogelijk zijn betrokken. In alle gevallen werden de slachtoffers zonder enige aanleiding mishandeld.

Op donderdag 17 september hield de politie de twee verdachten aan. Ook doorzocht de politie hun woningen. Daarbij werden onder meer wapens in beslag genomen. De twee verdachten (woonachtig in Den Haag en Rijswijk) worden verdacht van de twee steekpartijen en nog drie mishandelingen. Maandag 21 september werden zij door de rechter-commisaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Politie en justitie sluiten niet uit dat de twee verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan nog meer geweldsincidenten dan tot nu toe wordt aangenomen. Mensen die meer informatie hebben of mogelijk zelf het slachtoffer zijn geworden van de aangehouden verdachten, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Rijswijk, via 0900-8844.