Gemeente Veenendaal


Subsidieregeling Energie Besparen en Zonnepanelen

De gemeente Veenendaal introduceert op 1 oktober 2009 de subsidieregeling Energie Besparen en Zonnepanelen. Particuliere woningeigenaren en eigenaren van sportgebouwen kunnen de subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen en bouwkundige besparingsmaatregelen, zoals HR++ glas, vloer-, dak- en gevelisolatie.

Energie besparen

Er kan nog veel energie bespaard worden binnen de bestaande bouw in Nederland. Door slechte isolatie van het dak, de buitenmuren, glas en de vloer wordt er in een gemiddeld huishouden voor zoân ⬠500,- per jaar onnodig aan energie verbruikt. De gemeente Veenendaal stimuleert om isolatie in uw woning aan te brengen en zonnepanelen te installeren. Dat is beter voor het klimaat en uw portemonnee.

Â

De subsidieregeling

Particuliere woningeigenaren en eigenaren van sportgebouwen kunnen de subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen en bouwkundige besparingsmaatregelen, zoals HR++ glas, vloer-, dak- en gevelisolatie. De gemeente draagt middels de subsidieregeling bij aan de aanschaf en/of realisatie van de maatregel. Hiervoor is 175.000 euro beschikbaar gesteld. De subsidieregeling gaat in op 1 oktober 2009 en vervalt op 31 december 2010, of eerder indien het subsidieplafond (175.000 euro) is bereikt.

Â

Aanvragen van subsidie

In de folder Energie Besparen en Zonnepanelen leest u meer over deze subsidieregeling. U kunt ook contact opnemen met het Omgevingsloket, telefoon (0318) 538 911 en mailadres info@veenendaal.nl

Wilt u deze subsidie aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier Subsidieregeling Energie Besparen en Zonnepanelen in. Ook kunt u het formulier afhalen bij het Omgevingsloket op het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 in Veenendaal.

Â


* Folder subsidieregeling Energiebesparing en Zonnepanelen.pdfLees voor