Gemeente Den Helder

t Ommetje Stelling Den Helder op: 2009-09-28

Ongeveer zevenhonderd mensen liepen zondag 27 september 't Ommetje over Stelling Den Helder. Voor de tweede keer werd deze wandeling succesvol georganiseerd door VVV, Noord-Hollands Dagblad en Zeestad. De organisatie is enthousiast over het grote aantal deelnemers. Burgemeester Vriesman verwoordde het als een kans om de mooiste plekjes van de stad aan de buitenwereld te tonen. 'Een andere bril om Den Helder door te bekijken.' Ook de deelnemers vonden het een succes: Mooi weer, zon en een prachtige route.

Uit Den Helder zelf liepen zo'n honderd mensen mee. 'Verrassend,' volgens menigeen. Uit reacties van wandelaars blijkt dat vooral het gebied in de omgeving van Fort Dirksz Admiraal ongekend was. 'Je rijdt er altijd met de auto langs, maar nooit geweest.' 'Nooit geweten dat het daar zo mooi is.'

Ook van de wandelaars uit de rest van de provincie zijn veel positieve reacties ontvangen. 'Mooie omgeving', 'verrassend mooie forten en bunkers', 'een heel ander beeld van Den Helder gekregen'. Velen gaan met een positief beeld van onze stad terug naar huis. Kortom, 't Ommetje draagt bij aan het positieve imago van de stad!

Voor diegene die wilden nagenieten van de wandeling, was zelfs een bezoek aan de koopzondag in het centrum nog een mogelijkheid.