Gemeente Nijmegen

Gemeente presenteert boekjes over vluchtelingen en Antilliaanse Nijmegenaren

29/09/2009

Integratie-wethouder Lenie Scholten presenteert dit najaar een serie boekjes met levensverhalen van inwoners van Nijmegen. De eerste twee delen van `Allemaal Nijmegenaren' gaan over de Antilliaanse gemeenschap in de stad en over vluchtelingen die in Nijmegen terecht zijn gekomen. Later dit jaar volgt nog een bundel met levensverhalen van Nijmegenaren met een Marokkaanse achtergrond. De boekjes zijn gratis beschikbaar.

De serie draagt de naam `Allemaal Nijmegenaren'. Dé Nijmegenaar bestaat niet. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, bijvoorbeeld over zijn afkomst, achtergrond, leefstijl of generatie. Omdat we allemaal stadgenoten zijn en met elkaar samenleven, is het belangrijk dat we elkaar leren kennen, van elkaar kunnen leren en elkaar respecteren. Dat kan alleen wanneer je meer van elkaar weet. Daarom geeft de gemeente deze serie uit. De lezer krijgt een kijkje achter de schermen in het leven van stadgenoten. Aan de hand van foto's en interviews worden levensverhalen geschetst van mensen uit de Marokkaanse en Antiliaanse gemeenschap en van vluchtelingen die in Nijmegen terecht zijn gekomen.

Afgelopen zaterdag is het eerste boekje over Nijmeegse vluchtelingen overhandigd aan de Vereniging Vluchtelingen en Nieuwkomers Zuid-Gelderland tijdens de feestelijke bijeenkomst `25 Jaar Vluchtelingenwerk'. De verhalen in dit boekje zijn geschreven door journalist John van Oppen van dagblad De Gelderlander.

Wethouder Lenie Scholten van Integratie houdt zondag 4 oktober het tweede boekje met levensverhalen van Antilliaanse Nijmegenaren ten doop op een feestelijke bijeenkomst van SOLAAN. Dit overkoepelende orgaan van Antillianen en Arubanen in Nijmegen heeft voor deze gelegenheid een feestelijke bijeenkomst met Caribische muziek, dans en hapjes georganiseerd om 17.30 uur in wijkcentrum De Turf, Malvert 51-34.

Boekjes gratis verkrijgbaar
De boekjes uit de serie zijn voor iedereen gratis verkrijgbaar op vertoon van een bon, die vanaf maandag 5 oktober te downloaden is op www.nijmegen.nl. De bon voor het vluchtelingenboekje wordt aanstaande woensdag ook afgedrukt in huis-aan-huisblad De Brug. De bon voor het Antilianenboekje staat de woensdag daarna (op 7 oktober) in De Brug.

De boekjes kunnen op vertoon van de bon gratis worden afgehaald (zolang de voorraad strekt) bij:

- het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel, Mariënburg 75

- Informatheek Dukenburg, Meijhorst 70-39