Politie Gelderland-Midden

Rechercheteam Duiven zoekt twee hardlopers

Publicatiedatum: 29-9-2009 12:41:30

DUIVEN - Het TGO (Team grootschalige Opsporing) is op zoek naar twee mannen die mogelijk belangrijke getuigen zijn in de Duivense zaak.

Het gaat om twee joggende mannen, waarvan één een geel hesje droeg en de ander een muts op had, die op vrijdagavond 18 september 2009 rond middernacht op de Parallelweg aan het hardlopen waren. De mannen liepen in de richting van het Candeacollege en passeerden op de Parallelweg nabij de woning van de 89-jarige Duivense een paar meisjes die daar fietsten. Het team zou graag van de hardlopers horen of zij iets verdachts hebben gezien of gehoord.

In de woning aan de Parallelweg raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september een 89-jarige vrouw ernstig gewond. De politie gaat er vanuit dat de vrouw slachtoffer is geworden van een misdrijf. Wat er precies is gebeurd is nog steeds niet duidelijk. Het onderzoek van de tactische en technische recherche is erop gericht om daar zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te krijgen. De vrouw is met hersenletsel opgenomen in het Radboud ziekenhuis, haar toestand is nog steeds zeer zorgelijk. Ze is niet aanspreekbaar.

Getuigen
Het team is ook geïnteresseerd in andere getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Iedereen die in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september tussen 23.30 uur en 0.30 uur iets verdachts heeft gezien of gehoord wordt verzocht contact op te nemen met het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Reageren per e-mail kan ook: para@gelderland-midden.politie.nl.

(038803)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---