Watersportverbond - KNWV

Kortekaas opnieuw Nederlands kampioen Solo

dinsdag 29 september 2009

In totaal 47 deelnemers streden afgelopen weekend over acht
wedstrijden om het Nederlands kampioenschap in de Solo in Hoorn. Onder vrij lichte omstandigheden heeft Peerke Kortekaas opnieuw de
eindoverwinning gepakt.

Peerke Kortekaas Nederlands Kampioen in de Solo Op de eerste dag van het ONK stond na drie wedstrijden de Engelsman Daniel Goodman aan de leiding. Op de tweede plaats volgde Robbie Wilson. Marleen Gaillard was op de derde plaats de beste Nederlander.

Lichte omstandigheden
Op dag 2 van het ONK zijn onder lichte omstandigheden vier
wedstrijden gevaren. De 4e race werd door wegvallende wind ingekort. Kortekaas deed die dag goede zaken. Met drie keer een eerste plaats heeft hij de kop overgenomen van Daniel Goodman. Chris Brown schoof op naar de derde plek.

Eén wedstrijd
De laatste dag op het ONK is er met een zeer licht windje nog een wedstrijd gezeild die een overwinning voor Johan Geenen opleverde, Daniel Goodman werd tweede. Peerke Kortekaas werd na een protest van Chris Brown gediskwalificeerd maar desondanks bleef hij met 15 punten verzekerd van de eindoverwinning. Daniel Goodman werd met 17 punten tweede overall en Chris Brown met 18 punten nummer drie.

* Website Soloklasse

* Foto's NK