Gemeente Purmerend

Project 'denken en doen'

29 september 2009

Startersbridge 60+ met een extraatje

Op woensdag 23 september gaf wethouder Mona Keijzer het startsein voor een bijzondere starterscursus bridge: 'Denken en Doen'. De cursus is speciaal voor zestigplussers. Deelname aan deze cursus leidt niet alleen tot het leren van het kaartspel, maar ook tot nieuwe contacten met leeftijdsgenoten. Ook worden de deelnemers tijdens de cursusperiode uitgenodigd om mee te doen aan sportieve activiteiten zoals een wandelsport.

Het project Denken en Doen is een initiatief van de Nederlandse Bridge Bond en wordt mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen. De gemeente werkt hier samen met Spurd en Clup aan mee. Wethouder Keijzer van sport en recreatie is enthousiast over de combinatie die Denken en Doen maakt in het project: "Door te bridgen leer je nieuwe mensen kennen, je traint je hersenen door dit spel te spelen en met het extra bewegingsaanbod houdt Denken en Doen je ook lichamelijk actief".

In ongeveer dertig lessen leren de deelnemers de beginregels van bridge onder begeleiding van een docent van de Nederlandse Bridge Bond. De bond stelt ook de benodigde cursusmaterialen beschikbaar. De aanpak is praktisch: geen urenlange theorie, maar kaarten op tafel en aan de slag!

Het project Denken en Doen start in de wijken Wheermolen en Overwhere met twee cursussen, die beide helemaal vol zitten. Als het succesvol is, wil de gemeente de mogelijkheden onderzoeken om het project verder uit te breiden.