Gemeente Spijkenisse


Kunsteducatie - Cultuurkaart

29 september 2009

Cursus CvdK; fotografie: Stephanie van Schie

Het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse is een instelling die zowel cursorisch aanbod in de vrije tijd biedt als diensten verleent aan het onderwijs.

Dit laatste gebeurt zowel op de scholen als op locatie bij het kunstencentrum aan de Nieuwstraat 83. Workshopdagen worden op maat gemaakt, naar wens van de school die de projectdag aanvraagt. De cultuurkaart is een betalingsmogelijkheid. Het onderwijs kan het kunstencentrum benaderen voor nascholingsactiviteiten voor leerkrachten in het lesgeven in diverse disciplines binnen het kunstonderwijs. Tevens is het mogelijk lessenseries aan te vragen die aangepast worden op het thema waar de school in die periode actief mee is of voor het begeleiden van de musical in groep 8.

Informeer naar de mogelijkheden bij de contactpersoon kunsteducatie: Miranda Popken.

Instromen in een cursus in de vrije tijd
Het cursusseizoen van het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse is nog maar net van start en er is nog voldoende kans om in te stromen in een van onze jaarcursussen. Bezoek de website van het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse voor het volledige aanbod. Tevens starten er gedurende het seizoen korte cursussen of workshops van zelfs één dag! Bijvoorbeeld op zaterdag 14 november 2009 tussen 13.00 en 15.30 uur. Lekker werken aan een bijzondere opdracht en het gevoel van actie ervaren tijdens het maken van een schilderij bij Rapid Action Painting.

Fit 50+
Voor volwassenen vanaf 40 jaar, die willen beginnen met sportief en creatief bewegen, biedt de dansschool 2 nieuwe cursussen vanaf donderdag 29 oktober 2009. Trainend bewegen bevordert spierkracht, lenigheid en mobiliteit. Met eenvoudige oefeningen werken aan souplesse en ervaren dat bewegen gezond, gezellig en gemakkelijk is. Fit 50+ is een serie van 8 lessen van 12.30-13.30 uur. Danstraining volwassenen is een serie van 8 lessen van 13.30-14.30 uur.

Cursus Cabaret
Mensen laten glimlachen of nadenken over elementen uit het dagelijks leven. Voor wie graag een typetje speelt of houd van stand-up comedy bieden wij de cursus Cabaret. In 22 lessen wordt vanaf woensdag 25 november 2009 door middel van gerichte coaching toewerkt naar een korte sketch of een stand-up die gepresenteerd kan worden.

Aanvullend op deze cursus is een serie van 5 lessen te bestellen waarin de cursist extra ondersteuning krijgt op het gebied van muzikale begeleiding. De lesdag en lestijd van deze 5 lessen wordt in onderling overleg bepaald.

Externe links


* Centrum voor de Kunsten Spijkenisse [Let op! De website www.centrumvoordekunstenspijkenisse.nl opent in een nieuw venster]