Gemeente Lingewaard


Gemeente Lingewaard plaatst bladkorven

Het meeste groen uit de tuin kunt u kwijt in de groene container. Maar in de herfst plaatst de gemeente bladkorven op plaatsen waar veel bomen staan. U hoeft voor het gebruik van bladkorven niet te betalen. Let er wel op dat u de korven alleen gebruikt voor bladafval, en niet voor ander tuin- en snoeiafval.

De bladkorven plaatsen we in oktober en we zetten de korven daar neer waar ze nodig zijn, in totaal 54 stuks verspreid over de hele gemeente. De korven zullen gemiddeld eenmaal per week geleegd worden. Zijn alle blaadjes gevallen, dan ruimen we de bladkorven weer op, dit zal ergens begin december zijn.

Wel is het zo dat de bladkorven die bij lindebomen staan eerder weg worden gehaald en vervolgens worden verplaatst naar een nieuwe locatie waar b.v. beuken of eiken staan. Lindebomen zijn namelijk eerder van hun blad af dan eiken of beuken. Deze nieuwe locaties staan niet in de lijst en verschillen per jaar, omdat het weer en de wind elk jaar weer anders zijn.

Gebruik bladkorven zoals het hoort!
Helaas hebben we voorgaande jaren gemerkt dat de bladkorven niet alleen gebruikt worden voor bladafval, maar dat deze ook gebruikt worden voor tuin- en ander afval. Dit is niet de bedoeling! Zodra wij merken dat de bladkorven anders gebruikt worden dan alleen voor bladafval, dan zijn wij genoodzaakt de bladkorf in zijn geheel te verwijderen.

Locaties van de bladkorven in 2009
In de volgende straten worden de bladkorven geplaatst, dit is 1 korf per straat, tenzij anders vermeld:

- Gendt: Dorpstraat (9 stuks), hoek Essenpas / Burchtgraafstraat, Nijmeegsestraat, Schoolstraat, Thorbeckeplein,
Vleumingen, Langakker, Distelakker, hoek Kleine Raalt / Essenpasstraat

- Angeren: Molenstraat, Emmastraat

- Haalderen: Mariaplein

- Bemmel: Oostervelden , Lidwinastraat, Bosweistraat, Vossenhol, Klein Rome (3 stuks), Zandsestraat /
Vossenhol, hoek Klappenburg / dr. Rudolf v. Oppenraaijstraat, Tuinlaan, Brouwerslaan, hoek Ds. Israel- straat / Acaciastraat, hoek Ploeglaan / Deellaan, Deken Dr. Mulderstraat

- Huissen: Beemd, Dullert, Korte Loostraat, Dissel, Gemeenschapshuis t Zand, Doelenstraat (kerkhof),
Kampstuk, Schelf, Van Heekstraat, Wijngaarden, Hofmeesterij, Sportdreef, Wieken

- Doornenburg: Slangenburg, Van Heekstraat, Homoetstraat, Kerkstraat, De Slink (2 stuks).

Wens voor het plaatsen van een bladkorf?
Helaas hebben we niet meer bladkorven tot onze beschikking en kunnen wij dus geen extra bladkorven plaatsen gedurende het seizoen. We hebben de afweging gemaakt op welke 54 plaatsen de bladkorven het hoogst noodzakelijk zijn. Het kan dus (helaas) zo zijn dat er bij u geen bladkorf in de straat komt te staan, maar dat u wel veel bladeren hebt. We zullen wel regelmatig langskomen met een bladzuiger, we zullen echter niet al het blad weghalen. U kunt de bladeren ook in uw tuin verwerken. Bladafval is een prima bescherming voor heesters en beestjes gedurende de herfst en winter en later prima compost voor uw tuin.
Aan het einde van het bladvalseizoen zal alles geveegd worden.

Bladkorven