Gemeente Best

Rijkswaterstaat wil A58 verbreden

29-09-2009

Rijkswaterstaat pakt met de 'Spoedaanpak Wegen' landelijk 30 hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan. Dit doet zij om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. Bij deze 30 projecten gaat nog voor mei 2011 de schop de grond in. 10 projecten worden voor die tijd opgeleverd. Het gaat om de uitbreiding van een snelweg met één rijstrook of met een spitsstrook. Het doel van deze aanpak: een land waarin het goed wonen en werken is; een land waarin mensen vlot kunnen bewegen en veilig kunnen leven.

Knelpunten in Brabant

In onze provincie worden drie knelpunten aangepakt. De A58 Eindhoven - Oirschot is daar één van. Op 29 september heeft de Rijksoverheid een advertentie gepubliceerd waarin de ter inzagelegging van het ontwerptracébesluit en het milieueffectrapport (MER), met de bijbehorende procedure, wordt aangekondigd. In deze advertentie leest u meer over wat het ontwerptracébesluit en het MER A58 Eindhoven - Oirschot inhouden.

* Download de advertentie van de Rijksoverheid

Zowel het ontwerptracébesluit als het MER liggen van 30 september tot en met 10 november 2009 tijdens de reguliere openingstijden ter inzage op ons gemeentehuis. Er is een speciale website met informatie over de verbreding van de A58: www.rijkswaterstaat.nl/a58eindhovenoirschot. Volgende week kunnen omwonenden een samenvatting van het ontwerptracébesluit in de bus verwachten.

---