Gemeente Best

Preventieplan Relationeel Geweld

29-09-2009

Huiselijk geweld, kindermishandeling, loverboyproblematiek en ouderenmishandeling: het zijn thema's waarmee we in onze gemeente steeds vaker te maken krijgen. Omdat relationeel geweld diepe sporen kan achterlaten hebben de gemeenten Best, Veldhoven en Geldrop-Mierlo samen een Preventieplan Relationeel Geweld opgesteld.

Het doel van het preventieplan is om organisaties bewust te maken van het bestaan van deze vormen van geweld. De gemeenten willen het signaleren en melden hiervan bevorderen, zodat de noodzakelijke hulpverlening snel van start kan gaan en het geweld kan worden gestopt.

Het preventieplan wordt gepresenteerd op woensdag 30 september om 14.00 uur in Zalencentrum 't Hazzo in Aalst-Waalre. Deze aftrap zal worden bijgewoond door professionals (voortgezet en basisonderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen, welzijn ouderen, huisartsen, consultatiebureau en de gemeentelijke organisatie) en vrijwilligers (ouderenorganisaties) uit de 3 gemeenten. Tijdens de bijeenkomst worden de preventie-activiteiten, die deel uitmaken van het preventieplan, toegelicht. Ook wordt aangegeven wanneer deze activiteiten kosteloos worden aangeboden.