Ministerie van Economische Zaken

Heemskerk geeft startsein voor investeringsprogramma Transvaal

29 september 2009 | nieuwsbericht | Veilig ondernemen

Staatssecretaris Heemskerk heeft dinsdag 29 september 2009 samen met minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) en staatssecretaris van Bijsterveldt (Onderwijs) en de Haagse wethouders Kool, Dekker enNorder het startsein gegeven voor een financieel investeringsprogramma voor de Haagse wijk Transvaal.

Foto: ANP/Pierre Crom - Een vrouw pint in de Haagse wijk Transvaal

De staatssecretaris, Van der Laan en Van Bijsterveldt, de wethouders, particuliere investeerders en vertegenwoordigers van woningbouwcorporaties ondertekenden een intentieovereenkomst Economie Transvaal. Doel van de afspraken is om van Transvaal zowel fysiek als sociaal economisch een sterke wijk te maken.

Haagse Markt

Heemskerk is ambassadeur van de wijk. Hij gaat de wijk op allerlei maniereen promoten, onder andere tijdens handelsmissies. Volgens de staatssecretaris is Transvaal met zijn bedrijventerrein, multiculturele winkelstraat en de Haagse Markt - de grootste openluchtmarkt van Europa - een unieke wijk met veel economische potentie. 'De economie moet gaan fungeren als hefboom voor de sociale ontwikkeling in de wijk.'

Investeringsmaatschappij

Het investeringsprogramma bestaat uit een aantal leerwerk- en stageplaatsen en een gezamenlijk financieel ondersteuningspakket. Zo wordt er onder andere een marketingcampagne voor de wijk gestart, worden startende ondernemers geholpen, wordt de Transvaalse Investeringsmaatschappij opgericht, wordt de wijk schoon, heel en veilig gemaakt en krijgen winkelstraten ondersteuning bij het halen van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Ook is een pilot opgezet met microkredieten.

Meer informatie


* Heemskerk bezoekt ondernemers TransvaalWeblogbericht - 11 januari 2008

Verwante informatie


* Veilig ondernemen