Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 29 september

Alkmaar, 29-09-2009 o 14.15 uur

Vrachtauto uitgebrand

Bergen, dinsdag 29 september 2009.

Rond 02.50 uur brak er brand uit in een geparkeerde vrachtauto op het Molenwijdtje. Het betrof een soort zandwagen die voor bestratingwerkzaamheden wordt gebruikt. De bestuurder had de auto eerder op de avond onbeschadigd op het terrein geparkeerd. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de vrachtauto geheel in vlammen opging. De oorzaak van de brand is onbekend.

Heling scooter

Den Helder, maandag 28 september 2009.

In de middag werd een 23-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij reed op een gestolen scooter. Deze aan het begin van de maand gestolen vanaf de Kievitstraat. De man verklaarde dat hij de scooter voor een gering bedrag van een onbekende zou hebben gekocht. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling.

Dronken man rijdt tegen lantaarnpaal (tevens homepagebericht)

Alkmaar, dinsdag 29 september 2009.

Rond 01.15 uur kreeg de politie de melding dat bij de rotonde aan de Smaragdweg een 29-jarige automobilist uit Heiloo van de weg was geraakt en frontaal tegen een lantaarnpaal was gereden. De man had een bloedneus opgelopen. Het vermoeden bestaat dat hij te hard heeft gereden waardoor hij de macht over het stuur kwijtraakte. Hij was onder invloed. Aan het bureau blies hij bijna drie maal de toegestane hoeveelheid; 655 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Drankrijder zonder rijbewijs aangehouden

Schoorl, dinsdag 29 september 2009.

Vannacht rond 01.30 uur werd op de Hagedoornweg een automobilist uit Alkmaar aangehouden wegens het rijden met drank op. Hij reed met hoge snelheid slingerend over de weg. Aan het bureau blies hij 510 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij beschikt niet over een rijbewijs. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Scooterbestuurster naar ziekenhuis

Egmond-Binnen, maandag 28 september 2009.

Rond 17.00 uur botste een 34-jarige automobilist uit Heiloo tegen een 40-jarige vrouw op een scooter uit Egmond aan den Hoef op de kruising Sint Albertusweg-Randweg. De automobilist reed over de Albertusweg in de richting van het centrum. Hij verleende geen vrije doorgang aan de bestuurster van de scooter die over de Randweg reed en voor hem van rechts kwam. De vrouw raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Personeel van een traumahelikopter verleende assistentie.

Aanhouding ex-man wegens huisvredebreuk

Alkmaar, maandag 28 september 2009.

In de ochtend is er bij een woning in Alkmaar een 34-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De verdachte was nadat zijn ex-vrouw de deur had geopend naar binnen gestormd. Zij was niet bij machte hem tegen te houden en ook nadat zij diverse malen had gevorderd dat hij de woning moest verlaten bleef hij in haar huis.

De man moest mee naar het politiebureau waar een proces-verbaal tegen hem is opgemaakt wegens huisvredebreuk.

Suikerpatiënt rijdt te water

Den Helder, maandag 28 september 2009.

Rond 12.15 uur belandde een 74-jarige automobilist uit Den Helder bij de Doggersvaart in het water. De man reed over de Torplaan in de richting van de T-kruising met de Doggersvaart. Bij de kruising sloeg hij niet links- of rechtsaf maar reed hij rechtdoor, aldus een getuige die achter hem reed. Het was de getuige al opgevallen dat de man een gevaar op de weg was. Eerder had hij al een rood verkeerslicht genegeerd. De auto belandde met de neus in het water, de achterkant bleef in de berm staan. De bestuurder kon zijn voertuig verlaten. Onderzoek door ambulancepersoneel wees uit dat hij een erg lage bloedsuikerspiegel had.

11-jarige meisje valt uit boom

Castricum, maandag 28 september 2009.

Rond 19.30 uur viel er aan de Teunisbloem een 11-jarige meisje uit Castricum uit een boom. Het meisje was op enkele meters hoogte in de boom aan het spelen toen er een tak afbrak. Ze kwam op de grond terecht en liep daarbij enkele botbreuken en kneuzingen op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Snelheidscontrole

Slootdorp, dinsdag 29 september 2009.

Vanmorgen werd met radarapparatuur de snelheid gemeten van verkeer binnen de bebouwde kom, op de Koninging Wilhelminaweg. Tussen 07.00 en 10.00 uur passeerden er 547 automobilisten. De maximale toegestane snelheid is ter plaatse 50 km/u. 83 automobilisten werden gefotografeerd omdat ze te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.