Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 29 september 2009

* VERKEERSCONTROLES
CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM - Politiemensen van het district Oost hebben maandagmiddag en -avond verkeerscontroles gehouden op de Maasboulevard in Rotterdam en de Capelseweg in Capelle aan den IJssel. Tussen zeven en negen uur moesten 67 bestuurder een blaastest afleggen. Zij bleken niet onder invloed van alcohol te verkeren. Tijdens de controle werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer defecte verlichting, technische mankementen aan het voertuig en niet voor laten gaan op een voetgangersoversteekplaats.
Op de Capelseweg werden tussen twee en vijf uur 46 auto's gecontroleerd. Ook hier moesten alle gecontroleerde bestuurders een blaastest afleggen. De politie schreef 16 bekeuringen uit voor het rijden met gladde banden, vals identiteitsbewijs opgeven en het niet dragen van de gordel.


* POLITIE HOUDT DRIE VERDACHTEN AAN NA BRANDSTICHTING

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft drie verdachten aangehouden voor brandstichting.
Donderdagavond rond zeven uur kreeg de politie melding van een brand in een container op een bedrijventerrein in de omgeving van de Kompasstraat. De container stond vlak bij een pand voor papierrecycling. Na getuigenverhoor en onderzoek ter plaatse, zijn agenten naar een woning gegaan in Capelle aan den IJssel. Daar hebben zij de moeder van één van de verdachten haar zoon laten bellen. Die kwam vervolgens met twee vrienden naar zijn huis toe. Hier is het drietal uit Capelle aan den IJssel in de leeftijd van 13, 14 en 14 jaar aangehouden door de wijkpolitie waarna ze zijn overgebracht naar een politiebureau. Daar zijn ze ingesloten voor nader verhoor. De loods van het bedrijf is aanzienlijk beschadigd. De schade ligt mogelijk rond de 15.000 euro, maar wordt nog geïnventariseerd. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN VOOR DIEFSTAL

ROTTERDAM-AFRIKAANDERWIJK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben maandagmiddag, rond twaalf uur, twee 17-jarige jongens aangehouden voor diefstal van een motorscooter. De agenten werden op de Resedastraat voorbijgereden door twee scooters. Voorbijgangers riepen dat één daarvan was gestolen. Kort daarna werd één van hen aangetroffen in de Heer Danielstraat en op het moment dat hij werd aangesproken door de agenten, werd hij gebeld door de andere scooterrijder. Deze kwam ook naar de Heer Danielstraat en beiden werden aangehouden voor diefstal. De gestolen motorscooter bleek tijdelijk gestald te zijn in een tuin aan de Kouterstraat. Hij is in beslaggenomen.


* POLITIE HOUDT TWEE ZUSSEN AAN VOOR MISHANDELING

ROTTERDAM - Politiemensen hebben maandagochtend, rond tien uur twee zussen aangehouden voor mishandeling.
De twee kregen ruzie in een woning in de Van Heusdestraat en raakten daarbij beiden gewond. De lezing over het gebeurde liep nogal uiteen en zij gaven elkaar de schuld van de onenigheid. De zussen 18- en 20 jaar oud zijn beiden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT SNELHEIDSCONTROLE BIJ SCHOOL

OUDENHOORN - Naar aanleiding van klachten over snelheid van automobilisten bij een school aan de Molenweg hebben politiemensen maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats tussen half twee en half vier en in die tijd zijn er 11 snelheidsovertredingen geconstateerd en is daar proces-verbaal voor opgemaakt. Ook zijn er twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en één voor het geen voorrang verlenen op een voetgangersoversteekplaats.


* POLITIE HOUDT JONGE FIETSDIEF AAN
MAASSLUIS - Politiemensen van district Waterweg-Noord hebben vrijdagmiddag, rond half twee, een 13-jarige jongen aangehouden voor diefstal van een fiets.
De jongeman was met twee vriendjes naar station Maassluis West gegaan en had daar een fiets weggenomen. Dit werd bevestigd door zijn twee vriendjes. De 13 jarige werd met de fiets aangetroffen op het Mackayplein en is aangehouden en overgebracht naar het
* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR FIETSENDIEFSTAL

De politie van Maassluis heeft woensdag 23 september een onderzoek ingesteld naar een mishandeling bij een supermarkt aan de Lange Boonevliet. Toen is de verdachte ontkomen, maar er bleef wel een fiets achter. Deze bleek na onderzoek gestolen te zijn. Agenten van het wijkteam herkenden de verdachte aan de hand van het signalement en hij kon vrijdag 25 september rond half vijf worden aangehouden. In de kelderbox van de 18-jarige verdachte aan de Burg Zaneveldstraat werd een opengeslepen slot aangetroffen. Na onderzoek bleek dit slot van de aangetroffen fiets te zijn. De man heeft nog tien andere fietsendiefstallen bekend.