KNHS

KNHS organiseert cursus voor spierproblemen bij paarden 29 september 2009
spierproblemen.jpg

ERMELO (KNHS) Heb je problemen bij het opzadelen? Is je paard slecht voorwaarts? krijg je weinig reactie of juist verzet tegen je beenhulpen? Heeft je paard moeite met het aannemen van stelling en lengtebuiging of kantelt je paard zijn hoofd en hals? Kortom; merk je dat je paard spierproblemen heeft? Voor paardenliefhebbers die meer willen leren over spieren van paarden en de problemen die hierbij kunnen ontstaan organiseert de KNHS een cursus. De cursus vindt plaats op het KNHS-centrum in Ermelo en wordt verzorgd door Ellen Immink.

Ellen Immink gaat in de cursus dieper in op de anatomie en het spierstelsel van het paard. Welke spieren zijn verantwoordelijk voor welke beweging? Hoe hoort een correcte stap, draf en galop er uit te zien? Op welke manier kun je spierkracht opbouwen? Je leert beter te signaleren wanneer je te ver gaat in je training en je leert spierproblemen voorkomen. Een deel van de praktijkinformatie komt voort uit het analyseren van de door de deelnemers meegebrachte paarden. Ook het aanleren van een basistechniek sportmassage, voor gebruik op het eigen paard, staat op de agenda.

Ellen Immink is de oprichtster van Happy Athlete. Zij volgde in 1999 in Amerika een opleiding bij Jack Meagher, de grondlegger van sportmassage in de jaren vijftig in Amerika. Ellen is sinds 1999 sportstherapist Jack Meagher methode en verzorgt vanaf 2003 opleidingen om humane sporttherapeuten te specialiseren in de Jack Meagher Methode.

De cursus bestaat uit drie dagen, waarbij theorie- en praktijkgedeelten elkaar afwisselen. Het doel van de cursus is dat iedere cursist leert zien en voelen wat spierproblemen zijn. De cursus gaat op vrijdag 16 oktober van start en wordt gehouden in de leslokalen van het KNHS-centrum in Ermelo.
De cursus wordt gegeven op 16 en 30 oktober en 13 november. De cursusdagen beginnen om 10.00 uur en duren tot ca. 14.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen 275,-- per persoon (incl. BTW), lunch en consumpties. Deelnemers die minimaal 2 dagen aanwezig zijn geweest ontvangen een getuigschrift.

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op www.knhs.nl -> Opleidingen -> Cursussen . Na ontvangst van het inschrijfformulier krijg je een bevestiging thuisgestuurd. Het inschrijfgeld moet van tevoren per acceptgiro worden voldaan. In het geval van te weinig deelnemers bij aanvang van de cursus, behoudt de KNHS zich het recht voor de cursus te annuleren of te verschuiven.