Gemeente Enschede

Dorpsraad Lonneker en College van B&W stemmen in met uitvoeringsplan

Uitvoeringsplan Dorpsplanplus Lonneker

In Lonneker is in juni 2008 het project Dorpsplanplus gestart. Ruim 250 inwoners hebben in een viertal bijeenkomsten hun wensen en behoeften kenbaar gemaakt voor de toekomst van het dorp.

Dit is in de dorpsagenda tot uitdrukking gekomen. In de afgelopen maanden is door de Stichting Dorpsraad Lonneker en de Gemeente gewerkt aan de opstelling van een uitvoeringsplan.

Het College van Burgemeester en Wethouders en Dorpsplanplus Lonneker stemmen in met dit uitvoeringsplan.
Zowel de Stichting Dorpsraad Lonneker als het College van Burgemeester en Wethouders kunnen zich vinden in het voorliggende uitvoeringsplan. In het uitvoeringsplan worden ondermeer acties voorgesteld t.a.v. verkeersveiligheid in de kern, Lonneker Molen/Los Hoes, Kulturhus, opknappen jeugdhonk de Ruit en bewegwijzering in het dorp.

Het project Dorpsplanplus heeft bijgedragen tot een gezamenlijke aanpak om de fysiekruimtelijke, sociale en economische wensen van Lonneker in samenhang op de agenda te zetten. Deze aanpak heeft een positieve bijdrage geleverd aan de participatie van bewoners op het gebied van de leefbaarheid.

Het uitvoeringsplan wordt op 27 oktober 2009 aan de stadsdeelcommissie Noord voorgelegd. De Provincie Overijssel heeft een subsidie van 35.000 euro verstrekt. Het resterende bedrag (15.000 euro) wordt door stadsdeelmanagement opgebracht. Het project beslaat een periode van vier jaar.

Geplaatst: 29 september 2009.

29 september 2009