Gemeente Elburg


Besluitenlijst van de raadsvergadering van 28 september 2009


1. De raad heeft unaniem ingestemd met het beeldkwaliteitsplan Serpentino. Dit plan is een aanvulling op de welstandsnota en is toetsingsinstrument voor de bebouwing aan de Ser- pentino in 't Harde.

2. De raad heeft unaniem ingestemd met de Verordening op de auditcommissie. Deze com- missie bestaat uit raadsleden en bereid de besluitvorming van financiële stukken van de raad voor.

3. De raad heeft unaniem ingestemd met de Controleverordening. Deze verordening stelt re- gels voor de financiële controle en de jaarrekening.
4. De raad heeft unaniem de jaarrekeningen van een zestal stichtingen goedgekeurd.
5. De raad heeft ingestemd met de verordeningen voor de Wet investeren in jongeren. De Pv- dA heeft tegen de verordening op de cliëntenparticipatie gestemd. De wet komt voor jonge- ren tot 27 jaar in de plaats van de Wet Werk en Bijstand en heeft tot doel jongeren zoveel mogelijk aan het werk te krijgen.

6. De raad heeft unaniem ingestemd met de 40e begrotingswijziging. Deze wijziging verwerkt de financiële gevolgen van de meicirculaire. In de meicirculaire staat hoeveel gelden de gemeenten het komende jaar van het rijk kunnen verwachten.