Gemeente Lingewaard


Sportpas uitreiking schooljaar 2009-2010

Breedtesport ziet sportkennismakingstrajecten als één van de middelen om sportdeelname onder de jeugd te stimuleren. De Sportpas is hier een voorbeeld van.

Ook in dit schooljaar wordt de Sportpas weer ingezet om kinderen kennis te laten maken met verschillende takken van sport. De Sportpas is bedoeld voor de kinderen uit groep 4 van het basisonderwijs. Het is de bedoeling dat de leerlingen tijdens de reguliere trainingsuren van sportaanbieders vier keer gratis mee mogen doen.

De Sportpas wordt, samen met een sportgids, uitgedeeld op de deelnemende basisscholen tijdens de kick off van 28 september tot en met 2 oktober 2009. Samen met Streekballetschool Over-Betuwe, Turnvereniging Horus, Volleybalvereniging Kidang, Volleybal Club Hexagon en American Style gaat de Breedtesport alle kernen langs met een sportieve kick off. Vervolgens kunnen de kinderen samen met hun ouders contact opnemen met de gewenste sportaanbieder(s). Er worden maar liefst 27 sporten aangeboden door 27 sportaanbieders!

Alle reguliere basisscholen hebben hun medewerking toegezegd. Daarnaast is het succes van het project vanzelfsprekend afhankelijk van de medewerking van de sportaanbieders en de stimulering door de ouders/verzorgers.

Voor meer informatie over deze en andere projecten van Breedtesport zie de gemeentelijk website ('Wonen en leven/Breedtesport') of u kunt contact opnemen op telefoonnummer (026) 326 04 52 of per e-mail: breedtesport@lingewaard.nl.

download Programma kick off