Gemeente Uithoorn

Feestelijke opening van eerste deelauto in Uithoorn

29 september 2009

Zaterdag 19 september is bij de parkeerplaatsen achter het busstation de eerste deelauto in Uithoorn feestelijk in gebruik genomen.

Carlien Le Noble, gemeenteraadslid GroenLinks, leidde de opening in met de boodschap blij te zijn dat er nu ook in Uithoorn een alternatief is voor een eigen auto.

Het heeft Wheels4all en GroenLinks/DUS! de nodige inspanningen gekost maar sinds kort staat er dan ook een prachtige deelauto van Wheels4all in Uithoorn.
Dit betekent dat er voortaan ook in Uithoorn een oplossing is voor die momenten dat:

* uw (tweede) auto erg weinig gebruikt wordt
* fietsen net te ver is

* het openbaarvervoer geen alternatief is
* uw partner de auto mee heeft

* u korter of langer een auto nodig heeft

Nadat u abonnee bent geworden is het heel eenvoudig om de deelauto in gebruik te nemen. U reserveert de auto per internet, u opent de auto met uw pasje en u rijdt ermee weg! Naast het abonnement betaalt u slechts voor de gereden kilometers en voor de tijd dat u gereserveerd heeft.

Hierna was het woord aan de heer Mentink van Wheels4all. Wheels4all is een organisatie die in kleinere en middelgrote gemeenten de mogelijkheid tot auto delen biedt. Wat Wheels4all betreft is 1 deelauto een begin. Bij stijging van het aantal abonnees is het de bedoeling het aantal deelauto's in Uithoorn uit te breiden. Wheels4all is begonnen als kleine, lokale, organisatie en heeft inmiddels meer dan 160 deelauto's in Nederland rondrijden.

De vaste parkeerplaats achter het busstation is officieel onthuld door Carlien Le Noble en de heer Mentink. Vervolgens opende wethouder Levenbach de eerste deelauto officieel. De wethouder gaf aan niet lang te hebben hoeven nadenken om mee te werken aan het bieden van parkeerruimte voor deze auto. Autodelen biedt wat de wethouder betreft uitsluitend voordelen. Voordelen voor het milieu, het aantal parkeerplaatsen en parkeerproblemen en de volksgezondheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wheels4all. www.wheels4all.nl of Carlien Le Noble, gemeenteraadslid GroenLinks carliengl@versatel.nl

wheels4alluithoorn4of1.jpg (3641 Kb) ^