Gemeente Uithoorn

Hoofdlijnen openbare vergadering raad Uithoorn 24 september

29 september 2009
Tijdens de raadsbijeenkomst hebben drie personen gebruik gemaakt van het recht om in te spreken. De onderwerpen betroffen de structuurvisie en de Schanskerk.

De raad heeft in Informatief Beraad uitgebreid aandacht besteed aan:
* schuldhulpverlening en de Wet Inburgering;
* vrijgeven trouwlocaties;

* modernisering WSW 2^de fase;

* vaststellen structuurvisie.

GroenLinks heeft mondelinge vragen gesteld over de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingen. De PvdA en de VVD hebben mondelinge vragen gesteld over de gang van zaken rond de wegwerkzaamheden op In het Rond.

In het Politiek Debat is gediscussieerd over door de raad te formuleren wensen en bedenkingen over een intentieovereenkomst die het college van b&w voornemens is te sluiten met het Bisdom Haarlem over de Schanskerk. De raad formuleert zijn wensen en bedenkingen door middel van moties. In totaal zijn negen moties ingediend. Daarvan zijn één motie van de PvdA, één gezamenlijke motie van de PvdA en GroenLinks en één motie van Gemeentebelangen aangenomen. Bij de motie van de VVD staakten de stemmen. Daarover wordt in de volgende raadsvergadering opnieuw gestemd.

De raad heeft de volgende raadsvoorstellen aangenomen:
* wensen en bedenkingen Schanskerk;

* aanpassen komgrenzen;

* verordening rechtspositie wethouders.

De eerstvolgende reguliere raadsvergadering vindt plaats op donderdag 8 oktober 2009. Deze vergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de griffier (e-mail: griffie@uithoorn.nl of telefonisch 0297-513963). ^