Gemeente Brummen


Nieuwe MFC na herfstvakantie in gebruik

(Oorspronkelijke publicatie datum: 29-09-2009)

Vorige week vrijdag werd het nieuwe Multi Functioneel Centrum (MFC) aan de Troelstralaan in Brummen door aannemer Goldewijk opgeleverd. Na het officiële startsein in december vorig jaar is er hard gewerkt om het gebouw tijdig klaar te hebben. De komende twee weken zal de aannemer nog enkele werkzaamheden uitvoeren om de puntjes op de i te zetten. ´´Het resultaat mag er zijn. Het is een schitterend gebouw geworden met een prachtige omgeving waar de kinderen perfect terecht kunnen´´ aldus wethouder Eef van Ooijen. Van Ooijen geeft aan zeer enthousiast te zijn over deze ontwikkelingen. In januari 2010 vindt er een feestelijke opening van het MFC plaats.

Functies van het gebouw
Het nieuwe gebouw wordt na de herfstvakantie in gebruik genomen door de Koningin Julianaschool en de peuterspeelzaal. Ook de GG&GD gaat gebruikmaken van het MFC voor haar spreekuren. Het nieuwe gebouw heeft de functies school, peuterspeelzaal en dubbelspeellokaal. Dit laatste lokaal kan in de toekomst door alle nieuwe gebruikers worden gebruikt. Ook is het lokaal aangepast aan de eisen van schoolgym voor de groepen 3 en 4 van alle basisscholen in de kern Brummen.

Laatste werkzaamheden verkeerssituatie
Er wordt hard gewerkt om het weggedeelte voor het MFC en het kinderdagverblijf De Bengelenburg aan de Troelstralaan aan te passen. Er worden hier nieuwe parkeerplaatsen gecreëerd en aanpassingen gedaan voor de verkeersveiligheid. Deze uitvoeringwerkzaamheden zullen naar verwachting nog tot begin oktober duren.