Gemeente Breda

Wethouder Snier geen kandidaat verkiezingen 2010

Wethouder Henk Snier heeft vandaag bekend gemaakt dat hij zich geen kandidaat zal stellen voor de PvdA bij de verkiezingen van maart 2010. Hij meldt zich ook niet aan als kandidaat wethouder.

Deze week start de PvdA namelijk met de samenstelling van de lijst voor de verkiezingen. Henk Snier heeft ervoor gekozen om in dat licht reeds nu duidelijkheid te verschaffen over zijn intenties in 2010.

Sinds 1993 is Henk Snier actief in de Bredase politiek, eerst als bestuurslid van de PvdA, van 1997 tot 2006 in de gemeenteraad en vanaf 2006 wethouder Financiën, Onderwijs en Wijkontwikkeling. Na de verkiezingen van 2010 wil Henk Snier een andere richting in slaan. De ervaring die hij in het Bredase bestuur heeft opgedaan zal hij buiten de Bredase gemeentepolitiek gaan benutten. Over de wijze waarop en in welke rol heeft hij nog geen besluit genomen.

Henk Snier: âWethouder zijn is een hele mooie functie, zeker in Breda. Ik zet me graag 100 % in voor mensen in de stad en het is goed te zien dat het beleid tot resultaten leidt die er toe doen voor de inwoners. Ik heb hier veel geleerd en vooral veel bijzondere mensen ontmoet en mooie ervaringen gehad. Nu op mijn 48ste zie ik uit naar een nieuwe uitdaging, met alle bagage die ik hier heb opgedaan. Dat kan overigens heel goed in een bestuurlijke omgeving zijn, want het besturen is mij heel goed bevallen. Ik maak mijn werk hier in Breda uiteraard met veel genoegen af tot maart 2010â.

Breda, 29 september 2009