Gemeente Coevorden

Regiotaxi Zuidoost-Drenthe functioneert weer als vanouds

De Regiotaxi Zuidoost-Drenthe functioneert sinds begin september weer bijna als vanouds. Dat is een behoorlijke prestatie van Connexxion Taxi Services, nog geen vier weken nadat deze organisatie op 5 augustus jl. het vervoer overnam na het faillissement van Personenvervoer De Jong.

In de maand augustus is er sprake geweest van meer klachten dan in de vergelijkbare periode van het vorige jaar. Hierbij gaat het vaak om mensen die te laat zijn opgehaald of die meenden dat ze geen rit konden boeken. Vanaf het moment van de overname heeft Connexxion Taxi Services hard gewerkt om het vervoer zo snel mogelijk op het vereiste niveau te brengen. Elke doorstart levert een bepaalde tijd aanloopproblemen op. Connexxion heeft van het een op het andere moment een groot deel van de voertuigen en 260 man personeel van De Jong overgenomen.

Overleg
Ook in de eerste weken van september heeft Connexxion nog niet op volle kracht kunnen werken. Daardoor is er voor gekozen om met reizigers te overleggen of de gevraagde rit noodzakelijk was. Op die manier kon het overgrote deel van de ritten wel op tijd worden gereden.

De gemeente Coevorden heeft in de afgelopen weken voortdurend contact onderhouden met Connexxion over de klachten. En over de acties die ondernomen worden om het vervoer op het oude peil te brengen. Vanaf deze week kan Connexxion het vervoer weer volledig garanderen. Er is voldoende personeel en materieel beschikbaar.

Strikte uitvoering
Op enkele punten voert Connexxion het contract met de gemeente Coevorden strikter uit. Zo vindt de ritplanning op een andere wijze plaats. Ook de zône-indeling wordt exacter gehanteerd waardoor in sommige gevallen de rit iets duurder uitvalt dan men gewend was. Connexxion en de gemeente hechten beide grote waarde aan het op tijd rijden. Op tijd vertrekken vraagt samenwerking tussen het taxibedrijf en de reiziger. Wij verzoeken u vriendelijk daarom op tijd klaar te staan wanneer u een rit heeft geboekt.

Gezamenlijk streven Connexxion en de gemeente Coevorden naar een goede Regiotaxi dienstverlening voor iedereen.