Gemeente Alphen aan den Rijn

Oslopad zijn beste buren

Op zaterdag 26 september hebben bewoners van het Oslopad samen de groenstrook opgeknapt en opnieuw ingeplant. Dit gebeurde in het kader van Nationale Burendag en groenparticipatie. Wethouder Hans Groen in t Wout onthulde een bordje en plaatste een rode groenvrijwilligerstegel bij het vak.

Het plantenvak aan het begin van het Oslopad was al langere tijd een doorn in het oog van de bewoners. Het plantenvak is nu gevuld met coniferen, laagblijvende heesters en vaste planten met bloemen in alle kleuren. De bewoners gaan voortaan samenwerken aan het onderhoud van de planten. De gemeente, vanuit groenparticipatie, ondersteunt de bewoners.

Het initiatief kwam van bewoonster Mia Verbeek, die haar wensen geuit heeft bij Blij met je wijk, en met hulp van de opbouwwerker van Participe langs alle buren is gegaan. Zij waren ook meteen enthousiast. Een aantal bewoners van het Oslopad hebben tevoren samen met een omgevingsvakman van de gemeente een fietstocht gemaakt langs andere plantvakken om inspiratie op te doen. Nationale Burendag was aanleiding voor het Oranje Fonds om subsidie te verlenen voor het aanschaffen van tuingereedschap en iets lekkers bij de werkzaamheden..

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen