Gemeente Onderbanken


Rotonde Kneijkuilerweg Groeneweg - Wiegelraderweg

De werkzaamheden aan de rotonde op het kruispunt Kneijkuilerweg-Groeneweg-Wiegelraderweg nabij Jabeek/Bingelrade verlopen zeer voorspoedig. Volgens de gemaakte afspraken dient het werk aan de rotonde uiterlijk zaterdag 24 oktober gereed te zijn. Ten behoeve van het aanbrengen van de asfaltdeklaag en markering zou in het weekend van vrijdag 23 oktober vanaf 21.00 uur tot zaterdag 24 oktober 19.00 uur de rotonde voor het doorgaande verkeer volledig worden afgesloten.

Als gevolg van de voorspoedige uitvoering zullen de afrondende werkzaamheden aan de rotonde twee weken vooruitlopend op de planning kunnen worden uitgevoerd. Dit betekent dat de asfaltdeklaag en de markeringen op de rotonde reeds op donderdag 8 oktober, met een eventuele uitloop naar vrijdag 9 oktober, kunnen worden aangebracht. De rotonde wordt hiertoe volledig voor het doorgaande verkeer afgesloten van donderdag 8 oktober (8.00 uur) tot en met vrijdag 9 oktober. Mocht het weer onverhoopt tegenwerken dan zullen de weggebruikers via de geplaatste tekstkarren nader worden geïnformeerd. U kunt hiertoe ook de website van de provincie (www.limburg.nl onder beleid - verkeer en vervoer - wegwerkzaamheden) als van de gemeente (www.onderbanken.nl) raadplegen.

Â

Ten behoeve van het doorgaande verkeer en lijn 36 van Veolia zullen de onderstaande maatregelen worden genomen.
Doorgaand verkeer

* Het doorgaand verkeer wordt vanaf maandag 5 oktober middels tekstkarren langs de weg geïnformeerd over de volledige afsluiting op 8 en 9 oktober.

* Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de ingestelde omleidingsroute.

* Fruitbedrijf Jean Zuijlen blijft gedurende de afsluiting voor klanten bereikbaar!

Lijn 36 van VeoliaÂ

* De (gewijzigde) omleiding, vanaf 8 oktober 8.20 uur (rit 8) zal voor een duidelijk communicatie met de reizigers 2 dagen duren t.w. 8+9 oktober 2009 gedurende de gehele dag.
* Lijn 36 van Veolia rijdt de aangegeven omleidingsroute door de kern Bingelrade via de
Dorpsstraat-Clouserweg-Kloosterstraat-Groeneweg-Merkelbeekerstraat (Schinveld) en Brunssummerstraat en vanaf daar de normale route.
* Gevolg voor kernen Bingelrade-Jabeek: de halte Bingelrade Dorpsstraat 25 wordt weer in gebruik genomen (deze halte dient dan voor Bingelrade zowel als Jabeek) terwijl de overige haltes in Jabeek vervallen blijven; dit geldt eveneens voor de tijdelijke halte bij de rotonde.

* Gevolg voor kern Schinveld: in de kern Schinveld vervallen de haltes Jabeekerstraat en Wilhelminaplein terwijl op de hoek Merkelbeekerstraat en Brunssummerstraat een tijdelijke halte wordt gemaakt voor lijn 36.

* Met enige vertraging dient op het traject van lijn 36 Sittard-Heerlen v.v. gedurende beide dagen rekening te worden gehouden!

Na het gereed komen van de rotonde zal de verplichte rijrichting rechtdoor ter hoogte van het kruispunt met Aan de Zandberg en de verplichte rijrichting rechtdoor/rechtsaf ter hoogte van het kruispunt met de Dorpsstraat/Hillensbergerweg, welke tijdelijk waren opgeheven, weer van kracht worden!

Â

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en vertrouwen op uw begrip voor de ingestelde maatregelen.