UMC St Radboud


Parkeerservice voor bezoekers UMC St Radboud
(29-09)
Patiënten en bezoekers van het UMC St Radboud kunnen gebruik maken van een speciale parkeerservice. Een gastheer/ chauffeur neemt de auto in ontvangst voor de ingang van het ziekenhuis en zorgt ervoor dat de patiënt/ bezoeker ook weer voor de deur kan instappen bij vertrek. Het ziekenhuis introduceert de parkeerservice als proef tot 1 januari 2010.

Het UMC St Radboud wil haar patiënten en bezoekers al bij aankomst gastvrij onthalen en hen zoveel mogelijk gemak bieden. Veel mensen maken zich voor en na een ziekenhuisbezoek wel eens bezorgd over parkeermogelijkheden. Sommige mensen rijden liever niet in een parkeergarage. Anderen zijn slecht ter been en willen daarom graag zo dicht mogelijk bij de ingang parkeren. En weer anderen hebben bijvoorbeeld haast om op tijd bij hun afspraak te zijn. Voor hen en andere bezoekers die extra parkeergemak willen, biedt de parkeerservice uitkomst.

De parkeerservice is ontwikkeld samen met Jeeves, een bedrijf gespecialiseerd in gemaksdiensten, en is vergelijkbaar met de service die in de hotelwereld allang ingeburgerd is. De bezoeker rijdt zijn auto voor, de chauffeur neemt de sleutels in ontvangst en helpt de bezoeker uit de auto. Vervolgens parkeert hij de auto op een speciaal ingerichte parkeerplaats. Wanneer de bezoeker het ziekenhuis weer verlaat, levert hij een bonnetje in bij de portier en betaalt hij hier. Ondertussen rijdt de chauffeur de auto voor de deur, zodat de bezoeker direct kan instappen.