Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 2 september 2009

Schermer-erf centraal tijdens cursus voor bewoners

Inwoners van de Schermer met een erf kunnen in september een cursus 'Schermer-erven' beginnen. Gedurende vier avonden laat Aart Lodder van Landschap Noord-Holland zien hoe een modern erf vorm krijgt op een manier die past bij het karakteristieke beeld van de Schermer: de dubbele singels, de hoogstamfruitbomen, sierbomen aan de poort, leibomen en vele andere kenmerken.

Het erf van bewoners die meedoen wordt grondig onder de loep genomen. De cursisten maken een beplantingsplan om hun erf zodanig in te richten dat het erf het streekeigene van een 'Schermer-erf' terugkrijgt. Ze leren hoe moderne elementen zoals een parkeerplaats, zitplek of een verbrede dam een plek krijgen zonder oorspronkelijke elementen als een singel te verwijderen. De cursus werd eerder in de Beemster gegeven, waar het een groot succes was.

De cursus wordt gegeven op 29 september, 6 oktober, 13 oktober, 20 oktober en 27 oktober, steeds van 19.30 tot 22.30 uur. De cursus kost ¤ 100 inclusief cursusmateriaal, koffie en thee. De exacte locatie volgt na opgave, maar is in de Schermer. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers, wees er dus snel bij. Tijdens de cursus wordt er ook een subsidieaanvraag opgesteld. Die kan ingediend worden bij de subsidieregeling Landschapselementen van de provincie Noord-Holland. De regeling verzekert de helft van de kosten voor nieuwe aanplant en achterstalling onderhoud. En in sommige gevallen ook het beheer voor de eerste drie jaar.

U kunt zich voor de cursus telefonisch aanmelden bij Marjan de Krijger, Landschap Noord-Holland, telefoon 088-0064412 of per e-mail: m.dekrijger@landschapnoordholland.nl. De betaling van het cursusgeld vindt plaats door middel van een eenmalige incasso. Gelieve bij opgave per e-mail uw banknummer te vermelden.


Noot voor redacties