Ingezonden persbericht


Persbericht
10 september 2009

Regus nu ook actief in Gent
Opening van 50ste business centre in de Benelux

Regus, wereldmarktleider op het gebied van flexibele werkplekoplossingen, opent op 29 september een eerste business centre in Gent: Regus Gent Zuiderpoort. Op deze manier verstevigt Regus haar aanwezigheid op de Belgische markt: Regus heeft nu een business centre in Gent, Antwerpen, Zaventem, Diegem, Eigenbrakel en 4 centres in Brussel.

Eduard Schaepman, Algemeen Directeur van Regus Benelux: "Met de opening van dit centre biedt Regus een antwoord op de steeds groeiende vraag naar haar producten en diensten. Het Regus centre beschikt over een oppervlakte van 1090 vierkante meter en biedt 97 werkplekken en drie vergader- en trainingsruimtes". De volledig gemeubileerde kantoren van dit nieuwe business centre zijn uitgerust met alle ondersteunende diensten die perfect aansluiten bij de specifieke behoefte van iedere onderneming, zoals ultramoderne connectivity services, videoconferentie en administratieve diensten.

Regus Gent Zuiderpoort ligt in de gemeente Ledeberg vlakbij het knooppunt van de autosnelwegen E17 en E40. Het is gelegen in de Zuiderpoort buurt, één van de belangrijkste zakenbuurten van Gent, op wandelafstand van een bus- en tramhalte en op 5 minuten met het openbaar vervoer tot het station Gent-Sint-Pieters. Burgemeester Termont verheugt zich op de komst van het business centre: "Het stadsvernieuwingsproject 'Ledeberg Leeft!' maakt van Ledeberg opnieuw een aantrekkelijke omgeving om in te wonen en werken. Gent wordt steeds belangrijker als zakenstad. We hebben een uitstekende reputatie als 'bruisende stad van kennis en cultuur', en dat is essentieel om jonge ondernemende mensen blijvend aan Gent te binden. Een professionele werkomgeving in de stad, zoals in het nieuwe Regus centre, doet daar nog een schepje bovenop."

50ste centre in de Benelux
In 2008 beleefde Regus Benelux een topjaar met de opening van 7 nieuwe business centres. 2009 lijkt op de goede weg om dit succesjaar te evenaren: eerder dit jaar opende Regus al nieuwe business centres in Amsterdam, Almere, Amstelveen en Zeist, en nu komt er dus een nieuw centre bij in Gent. Met deze laatste opening telt Regus vandaag 50 centres in de Benelux waarvan 9 centres in België, 4 centres in het Groothertogdom Luxemburg en 37 centres in Nederland.

Oplossing voor het fileprobleem
Het nieuwe centre in Gent is gelegen vlakbij de autosnelwegen E40 en E17 waardoor het voor veel mensen een oplossing kan bieden voor het fileprobleem. Eduard Schaepman, Algemeen Directeur van Regus Benelux: "Wanneer het verkeer op de E40 richting Brussel of op de E17 richting Antwerpen weer hopeloos vast staat, kan men in dit centre een paar uur ongestoord werken, voordat ze hun weg vervolgen naar Brussel of Antwerpen. Hetzelfde fenomeen speelt zich dagelijks af in onze business centres in Berchem, Diegem en Eigenbrakel."

Over Regus
Regus is wereldmarktleider op het gebied van flexibele werkplekoplossingen. Regus beschikt over producten en diensten die uiteenlopen van volledig ingerichte kantoorruimtes, tot professionele vergaderruimten, business lounges en het grootste netwerk van studio's voor videoconferentie. Regus biedt een nieuwe manier aan van werken, of dit nu van thuis uit, onderweg of vanuit een kantoor is. Naast klanten als Google, GlaxoSmithKline en Nokia bedient Regus duizend groeiende kleine en middelgrote ondernemingen, die hun kantoor- en werkplekbehoeften uitbesteden aan Regus. Daardoor kunnen zij zich focussen op hun core business. Meer dan 400.000 klanten profiteren elke dag van de faciliteiten die Regus aanbiedt op 1.000 locaties, in 450 steden in 75 landen. Het stelt individuen en ondernemingen in staat om te werken waar, hoe en wanneer zij dat willen. www.regus.nl

Noot voor redacties