Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen ondertekent convenant aanpak hennepteelt

BARENDRECHT (vrijdag 18 september 2009) ­ Op dinsdag 29 september ondertekent burgemeester Van Belzen samen met de heer Boot van de gemeente Rotterdam het convenant bestuursrechtelijke aanpak hennepteelt. Met deze ondertekening sluit Barendrecht aan bij de bestuursrechtelijke aanpak van Rotterdam tegen hennepkwekerijen.

De afgelopen jaren is in de regio een toename geconstateerd van het aantal hennepkwekerijen. Om de aanpak van hennepkwekerijen gestructureerd en doelmatig aan te pakken heeft de gemeente Rotterdam een interdisciplinaire samenwerking tussen Eneco, politie, Roteb, en gemeentelijke afdelingen opgezet. De aanpak is een combinatie van strafrecht en bestuursrecht op basis van de bouwverordening en het bestemmingsplan. Met de ondertekening van het convenant krijgt de gemeente Barendrecht de beschikking over het hennepteam en de faciliteiten van de overige betrokken partners.

Gevaarlijke situaties
Hennepkwekerijen zorgen voor gevaarlijke en overlastgevende situaties. Brandoverlast, lekkages, stankoverlast, schimmelvorming en de kans op legionellabesmetting zijn onder andere de risico's die hieraan kleven.

Gezamenlijke aanpak
Barendrecht pakt de eigenaren van hennepkwekerijen hard aan door extra strenge maatregelen te nemen. De eigenaren van hennepkwekerijen krijgen hierdoor naast de problemen met de woonsituatie ook te maken met een harde financiële aanpak. De gemeente kan niet alleen optreden tegen hennepkwekerijen. Hiervoor hebben we ook de hulp nodig van de bewoners. Bewoners die een hennepkwekerij vermoeden, kunnen dit melden bij de politie: 0900 ­ 8844 of bij Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Noot voor redacties

Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht