Ideeën gevraagd voor Groen Beton


Ideeënprijsvraag "In de kiem gescoord"

'S-HERTOGENBOSCH, 20090929 -- In de wetenschap dat de beste ideeën dikwijls van buiten komen, heeft het Cement&BetonCentrum de ideeënprijsvraag `Groen beton - in de kiem gescoord' gelanceerd. Het initiatief is bedoeld om innovatie te stimuleren. Iedereen die denkt iets te kunnen bijdragen aan de vergroening van beton wordt gevraagd mee te doen. Het beste idee wordt beloond met ¤ 5000,- voor onderzoek of advies voor de verdere ontwikkeling van het idee. Deadline voor inzending van ideeën is 30 oktober 2009.

Duurzaam bouwen is de actuele bouwopgave. Iedereen in de bouwwereld is er op zijn of haar manier mee bezig. Uiteraard ook de producenten van bouwmaterialen; zo ook de betonindustrie.

De milieuprestaties van beton zijn in de afgelopen jaren al veel verbeterd. Beton wordt steeds groener, door minder energiegebruik bij de productie, minder afval, meer hergebruik en slimmere toepassingen zoals betonkernactivering.
Maar het moet nog beter, vindt het Cement&BetonCentrum.

In de wetenschap dat de beste ideeën dikwijls van buiten komen, is nu de ideeënprijsvraag `Groen beton - in de kiem gescoord' gelanceerd. Het initiatief is bedoeld om innovatie te stimuleren. Iedereen die denkt iets te kunnen bijdragen aan de vergroening van beton wordt gevraagd mee te doen. Ideeën kunnen betrekking hebben op geheel nieuwe producten en toepassingen, maar zeker ook op kleine en grote verbeteringen van bestaande processen, producten en systemen.

Het beste idee wordt beloond met ¤ 5000,- voor onderzoek of advies voor de verdere ontwikkeling van het idee.
Deadline voor inzending van ideeën is 30 oktober 2009.

De jury staat onder voorzitterschap van prof.dr.ir. Michiel Haas (TU-Delft / Nibe).
De overige juryleden zijn prof.dr.ir. Jos Lichtenberg (TU-Eindhoven),
ir. John Mak (W/E adviseurs), dr. Gert van der Wegen (Intron) en
ir. Caroline Kruit (dax-magazine).
Criteria waarop wordt geoordeeld zijn oorspronkelijkheid, haalbaarheid, verbetering milieuprestaties en relevantie voor bouwwereld en maatschappij.
De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens de Betondag 2009 op 19 november in Rotterdam.

Alle informatie is te vinden op www.indekiemgescoord.nl.





Ingezonden persbericht