Xebia draagt bij aan Agile Consortium Benelux


BARNEVELD, 20090929 -- Het Agile Consortium Benelux maakt bekend dat Xebia, specialist op het gebied van Agile en Java, is toegetreden tot het consortium. Beide partijen zijn verheugd over het lidmaatschap en de toekomstige samenwerking. Basis voor de samenwerking is het gemeenschappelijke gedachtengoed dat Agile als voorwaarde geldt om onder andere snellere time-to-market, meer innovatie en betere efficiency te bewerkstellingen. Het Agile Consortium Benelux werd eerder dit jaar gelanceerd en komt voort uit het DSDM Consortium Benelux. Sindsdien hebben steeds meer organisaties interesse getoond in het lidmaatschap van de vereniging, waar al een groot aantal belangrijke IT-organisaties bij zijn aangesloten.

Tezamen met de naamsverandering heeft het Agile Consortium Benelux haar focus verbreed van de DSDM/Atern systeemontwikkelmethode naar de bredere Agile waarden. Het consortium faciliteert een objectieve kwaliteitsstandaard en biedt organisaties die Agile willen implementeren een platform om kennis, inzichten en vaardigheden op te doen en uit te wisselen. Zo werd in juni het Integrating Agile congres gehouden, waar ook de plannen tot een internationale samenwerking voor Business Agility werden gepresenteerd.

Xebia is marktleider in Nederland, Frankrijk en India op Agile development, training en consulting. Xebia ondersteunt organisaties als bol.com, Vergelijk.nl, RIPE, Albumprinter en ProRail bij het werken op Agile wijze en heeft afgelopen jaar meer dan 750 professionals getraind in de Scrum methodiek.

Guido Schoonheim, CTO van Xebia, zegt over het lidmaatschap: "Steeds meer organisaties realiseren zich dat Agile de manier is om met korte iteraties te zorgen voor een kortere time-to-market, kostenbesparing en betere resultaten. Dat is logisch aangezien de standaard werkwijze van de grote systemintegrators duidelijk niet meer voldoet. Deze werkwijze biedt geen enkel concurrerend voordeel in de huidige markt. De sterke groei die Agile nu doormaakt onderstreept het belang van het Agile Consortium als kennisplatform. Zij vormt een brug voor organisaties om de juiste begeleiding en kennis te vinden om Agile professioneel toe te passen."





Ingezonden persbericht