Gemeente Soest

.

College van B&W bezoekt op 29 september Soesterberg


22 juni

Het gemeentebestuur van Soest wil méér contact met bewoners. Daarom bezoekt burgemeester en wethouders Soesterberg; samen met medewerkers van de verschillende gemeentelijke afdelingen.

"Als gemeente willen we tussen de mensen staan", zegt burgemeester A. Noordergraaf. "We willen weten wat er speelt, begrijpen wat er leeft, meer contact en meer communicatie. Vandaar dat we naar buiten trekken. Het gemeentehuis uit en de wijken in."

Op 29 september brengt het college daarom een bezoek aan Soesterberg. Bewoners van Soesterberg ontvangen hiervoor in de week van 22 juni een uitnodiging.

Basisschool De Startbaan

Het collegebezoek vindt plaats in de basisschool De Startbaan aan de Oude Tempellaan. De agenda van de avond wordt mede bepaald door de bewoners van Soesterberg. De uitnodiging (groen van kleur) bevat namelijk een afscheurbaar gedeelte, waarop een rode en een groene kaart zijn afgedrukt en een gedeelte waarop zij kunnen aangeven of zij komen op 29 september. Inwoners van Soesterberg kunnen dit afscheurbare deel invullen en opsturen naar het gemeentehuis.

Plussen en minnen

De rode kaarten zijn bedoeld om de minpunten in Soesterberg aan te geven. Díe dingen, die - in ogen van degene die de kaart invult - om verbetering vragen. De groene kaarten zijn bedoeld om de sterke kanten van Soesterberg te benoemen: de mooie plekken, datgene wat goed geregeld is, datgene waar de invuller van de kaart blij mee is of trots op is. De punten die inwoners op de rode en groene kaarten aangeven bepalen de gespreksonderwerpen op de avond van het dorpsbezoek.

In september heeft het college tijd ingepland om een aantal aangedragen punten in Soesterberg zelf te bekijken.

Input voor de avond

Het programma van het wijkbezoek op 29 september stelt de gemeente op aan de hand van de informatie op de ontvangen rode en groene kaarten.

Dat programma, zal in ieder geval uit twee delen bestaan:
* een plenair gedeelte, waarin iedereen welkom wordt geheten en de gemeente zichzelf én haar werkwijze voorstelt én
* twee subgroepenrondes, zodat bewoners zelf kunnen bepalen over welke thema's ze meer willen horen van een bestuurder en verder willen praten.

De wijk in

Vorig jaar bezocht het college vier wijken in Soest: De Eng-Soest Midden, Klaarwater, Overhees en 't Hart-Soestdijk. Dit jaar zijn de wijken Soest-Zuid, Boerensteek, Smitsveen en het dorp Soesterberg aan de beurt.

Ook in Soesterberg hopen burgemeester en wethouders op een grote respons!

Als de belangstelling te groot blijkt om de avond in de Startbaan te houden dan zoekt de gemeente een alternatieve ruimte.